Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΕ ΜΟΥ...;;; ΣΚΟΤΩΣΑΝ 10ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ...!!! ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΦΑΓΜΕΝΟΥΣ...

Δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας, εκ των οποίων 5 παιδιά κάτω των έξι ετών, σφαγιάστηκαν από άνδρες που έφεραν όπλα και μαχαίρια στην πολιτε...


Δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας, εκ των οποίων 5 παιδιά κάτω των έξι ετών, σφαγιάστηκαν από άνδρες που έφεραν όπλα και μαχαίρια στην πολιτεία Πλατό στην κεντρική Νιγηρία. Μάλιστα, ορισμένοι από τους οπλισμένους φορούσαν στρατιωτική περιβολή.

«Η επίθεση έγινε γύρω στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) χθες και μια οικογένεια δέκα ατόμων δολοφονήθηκε», δήλωσε ο Παμ Αγιούμπα, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Πλατό, στο Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι ορισμένοι από τους δράστες της επίθεσης φορούσαν στρατιωτικές στολές.

«Πέντε μικρά παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα μωρό δύο μηνών, σφαγιάστηκαν», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι επισκέφθηκε το σπίτι στο οποίο ζούσε η οικογένεια στο χωριό Κόγκομ, κοντά στην Τζος, την πρωτεύουσα της πολιτείας, όπου μπόρεσε να εξασφαλίσει λεπτομερείς πληροφορίες για τα θύματα.

Τον απολογισμό αυτόν που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αγιούμπα επιβεβαίωσε και ο υπολοχαγός Κίνγκσλεϊ Έγκμπο, εκπρόσωπος της STF, της κοινής δύναμης της αστυνομίας και του στρατού που βρίσκεται στην πολιτεία Πλατό, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι κανένας στρατιώτης δεν εμπλέκεται στην σφαγή αυτή.

«Εγκληματίες μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στις παλιές μας στολές με κάποιον τρόπο, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κανένας από τους άνδρες μας δεν εμπλέκεται στην επίθεση αυτή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στα μέλη των φυλών Φουλάνι και Μπερόμ έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια στην κεντρική Νιγηρία. Οι Μπερόμ κατηγορούν τους Φουλάνι ότι σφετερίζονται τα γόνιμα εδάφη της περιοχής, ενώ οι Φουλάνι υποστηρίζουν ότι έχουν περιθωριοποιηθεί και ότι οι ιθύνοντες της πολιτείας τους στερούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. newsbeast.gr

---------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.