Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝΔΙΑΣ: ''ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ 61.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ''

Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με μείωση του προσωπικού και με ορθολογικό...


Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας
Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με μείωση του προσωπικού και με ορθολογικότερη αξιοποίησή του, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στην ομιλία- χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα το πρωί, κατά την έναρξη του 22ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά, διαφορετικά διαρθρωμένο.

Ωστόσο, ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος με τα συνδικαλιστικά σωματεία και θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους.

Επίσης, ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να βελτιωθεί και να διορθωθεί η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών, μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο του αστυνομικού, αφήνοντας αιχμές για τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, προς τους αστυνομικούς, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε: «Για την Ελληνική Αστυνομία η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ' αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο.

Και συμπλήρωσε: «Σας παρακαλώ αυτό να είναι, όπως είναι και το γνωρίζω, πάντοτε ξεκάθαρος οδηγός στις πράξεις σας. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας».

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος έκανε μία μακροσκελέστατη ανάλυση για τον άνθρωπο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Οι αξίες δεν δανείζονται και δεν χορηγούνται από κανένα ΔΝΤ. Φυτρώνουν μέσα μας με αγώνες και θυσίες. Οι ανθρώπινες αξίες συνθλίβονται σήμερα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Δ. Γεωργαντζής, αναφέρθηκε αναλυτικά στη συρρίκνωση των αποδοχών των αστυνομικών, λέγοντας ότι οι αμοιβές τους έχουν φτάσει τον μισθό μιας καθαρίστριας.

Υπογράμμισε, ότι δεν μετανιώνουν για τους αγώνες κατά του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό» και εκτίμησε ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική που ακολουθείται.

Το συνέδριο των αξιωματικών θα ολοκληρωθεί αύριο.

newsbeast.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.