Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ... ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής», ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάνει λόγο για «απόπειρες δημιουργίας κλίματος πολιτικής αποστ...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής», ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάνει λόγο για «απόπειρες δημιουργίας κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης», αναφερόμενος στις «επιθέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα», και διαμηνύει πως δεν πρόκειται να είναι ένας πρόεδρος «μαριονέτα».

Στη συνέντευξή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν για οποιονδήποτε λόγο η ομαλότητα και η σταθερότητα εκλείψουν, τότε ούτε αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ θα έχουμε, ούτε ασφαλές περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και θα προκληθεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες. H εφημερίδα γνώριζε το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δημοσιεύματος, που βασίστηκε σε αστήρικτη καταγγελία, από μόνο ένα πρόσωπο, εμπλεκόμενο στην υπόθεση, το οποίο μετέφερε, αορίστως, κάτι που άκουσε.

Πολλά μπορεί να είναι τα σενάρια. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι, αν δεν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ίσως η είδηση να μην ήταν καν στην πρώτη σελίδα. Άρα στοχοποιείται ο θεσμός».

Στην παρατήρηση ότι και με τον επιχειρηματία Καρούζο γνωριζόταν και ότι η καταγγελία έχει γίνει για την εμπλοκή πολιτικών αναφέρει: «Είναι λογικό, όταν φθάνει σε έναν δημοσιογράφο ένα θέμα, στο οποίο γίνεται αναφορά για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, να του κινήσει το ενδιαφέρον. Όταν όμως το θέμα αφορά ένα μυθώδες ποσό της τάξεως των 10,2 δισ. ευρώ και γίνεται αόριστη αναφορά μόνο από ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, οφείλει να το ελέγξει. Να ακολουθήσει κάποιους κανόνες και να ερευνήσει. Ο δημοσιογράφος δημοσιοποιεί την καταγγελία και μάλιστα την προβάλλει ως κυρίαρχο θέμα στην πρώτη σελίδα και, παρόλο που αφορά τον πρόεδρο της Βουλής, δεν την ερεύνησε καθόλου. Άρα, δεν έχει το επίπεδο που νομίζαμε ότι είχε».

Δηλώνει ότι ο ίδιος κινήθηκε θεσμικά στις αντιδράσεις του και κάνει λόγο για «αήθη και άθλια επίθεση», ενώ προσθέτει: «Έχει εισβάλει ανορθόδοξα και βάναυσα στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή, ελέγχοντας ακόμη και τον περίγυρό μου.

 Γνωρίζω πως ένας πολιτικός αυτά πρέπει να τα αναμένει και να τα υπομένει. Και γι’ αυτό τα αποδέχομαι. Απαιτώ όμως, όταν μετά την έρευνα δεν προκύπτει τίποτα, να έχει τη γενναιότητα να πει και να γράψει: "τον έψαξα και δεν βρίσκω τίποτα, τουλάχιστον, μέχρι στιγμής". Όχι να "σφυρίζει" αδιάφορα.Πιθανόν κάποιοι να θεωρούν πως ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να είναι ''μαριονέτα'' και απλά να προεδρεύει. Τους απαντώ ότι εγώ δεν θα είμαι ένας τέτοιος πρόεδρος». ΑΠΕ

----------------------------------

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.