Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ... ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ...

Οι καταγγελίες που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα The Guardian για τα βασανιστήρια από αστυνομικούς 15 διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ, αλλά και η φ...

Οι καταγγελίες που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα The Guardian για τα βασανιστήρια από αστυνομικούς 15 διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ, αλλά και η φωτογραφία-σοκ, στην οποία απεικονίζεται άνδρας των ΜΑΤ να χρησιμοποιεί μια κοπέλα ως ανθρώπινη ασπίδα, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης Μέρκελ, δημιουργούν «πονοκέφαλο» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κλήθηκε να τοποθετηθεί επί των δύο αυτών ζητημάτων. 

Για το δημοσιεύμα του Guardian, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει καταγγελία από τους διαδηλωτές στη Δικαιοσύνη, ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν έγινε στην Ελληνική Αστυνομία, για να έχει εκείνος την ευχέρεια να διατάξει τα σχετικά.

«Νομίζω ο ανακριτής, στον οποίο έγινε, διέταξε έρευνα και διεξάγεται έρευνα. Αλλά επί της αρχής, νομίζω ότι πρέπει να τεθεί το θέμα. Δεν υπάρχουν διπλά standards» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Και συμπλήρωσε: «Δεν επαγγέλλομαι μια κοινωνία, στην οποία θα παρανομεί η Αστυνομία και θα τηρεί τη νομιμότητα η υπόλοιπη κοινωνία. Όλοι υποκείμεθα στους νόμους, όλοι πρέπει να τους τηρούμε. Αλλά όλοι σημαίνει όλοι».

Απαντώντας ωστόσο στον κ. Δένδια, ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί πως «ο κ. υπουργός "ξεχνάει" ότι οι καταγγελίες έχουν κοινοποιηθεί και στον ίδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Συγκεκριμένα, στις 2/10 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Τσουκαλάς Δημήτρης, Κουράκης Τάσος, Κανελλοπούλου Μαρία,  Kατριβάνου Βασιλική και Σταμπουλή Αφροδίτη κατέθεσαν ερώτηση προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή, στην οποία, μεταξύ άλλων, ερωτάται ο υπουργός:

“1. Θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ;

2. Θα πάρει μέτρα, ώστε  να ελεγχθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες;”

Γιατί, λοιπόν, ο κ. Δένδιας δεν έχει κάνει εδώ και μια βδομάδα καμία ενέργεια, ενώ το θέμα έχει τεθεί με επίσημο τρόπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Γιατί δηλώνει σήμερα ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία; Η απραξία του δεν είναι άραγε πράξη συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών;».

Όσο για τη φωτογραφία με την κοπέλα που αποτέλεσε ανθρώπινη ασπίδα για έναν άνδρα των ΜΑΤ, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Δεν την γνωρίζω. Όμως, σε παρόμοια, σε θεωρητικό επίπεδο παρόμοια, περίπτωση που ο αστυνομικός των ΜΑΤ χρησιμοποίησε το γκλομπ του όχι με τον ορθό τρόπο, έκανα αμέσως αυτό που έπρεπε να κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.