Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΝΜΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ "HELIOS"

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραμματικό Αττικής, το ετήσιο μνημόσυνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν...


Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραμματικό Αττικής, το ετήσιο μνημόσυνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν στις 14 Αυγούστου του 2005, όταν το αεροσκάφος της εταιρείας Ήλιος συνετρίβη, παρασύροντας στο θάνατο τους 121 επιβαίνοντες. Σήμερα, συγγενείς των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους, βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους δικούς τους ανθρώπους, σιωπηλά, με δάκρυα στα μάτια και πόνο ψυχής. Με τις τραγικές στιγμές να ζωντανεύουν για όλους.

Η Νίκη Μιχαηλίδου, σύζυγος ενός εκ των θυμάτων εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων προς τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα, που παραβρέθηκαν καθώς και στους ιερείς, τονίζοντας ότι οι μνήμες είναι ζωντανές.

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς αισθάνομαι», είπε μιλώντας, ο κ. Παύλος που έχασε το γιο του στο δυστύχημα. «Επτά χρόνια δεν ερχόμαστε εδώ πάνω τυχαία, αλλά γιατί το δυστύχημα αυτό ήταν ιδιαίτερο. Ατυχήματα είναι πολύ συχνά, αλλά ποτέ ένα τέτοιο δυστύχημα που να οφείλεται στην ασυνειδησία των ανθρώπων», λέει, σημειώνοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.
Αναφερόμενος στην απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου σημείωσε ότι «ακόμα και οι μάρτυρες υπεράσπισης και οι δικηγόροι υπεράσπισης δεν μπόρεσαν να αποδείξουν αθωότητα, καθώς όσο μιλούσαν τόσο εδραίωναν τις αποδείξεις για το φταίξιμο τους. Χωρίς κανένα μίσος και κακία». Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο οι τέσσερις που παραπέμφθηκαν στο Δικαστήριο δεν είναι παρά τα εξιλαστήρια θύματα, αφού υπογραμμίζει ότι «οι πραγματικοί υπαίτιοι είναι έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων».

Παρών στο μνημόσυνο των 121 θυμάτων της πτήσης 522 της Ήλιος ήταν και ο Σύμβουλος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα Μιχάλης Καραγιώργης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα και ο γραμματέας του παραρτήματος ΑΚΕΛ στην Αθήνα, Κούλης Θεοδούλου.

Μνημόσυνο στο Παραλίμνι

Τελέστηκε το πρωί, στην εκκλησία Αποστόλου Μάρκου, στο Παραλίμνι, το 7ο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005, όταν το αεροσκάφος τύπου «Μπόινγκ» 737-300 της εταιρείας «Ηλιος» κατέπεσε και συνετρίβη στο Γραμματικό Αττικής.
Το μνημόσυνο των οικογενειών Χρίστου Πιρρίλη, Αντώνη Αντωνίου και Οδυσσέα Κουτσόφτα τελέστηκε από την Επιτροπή Συγγενών των Θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Μετά το μνημόσυνο σχηματίστηκε πομπή προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των νεκρών.
Σε δηλώσεις τους, οι συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν οδύνη για το χαμό των οικείων τους και ζήτησαν «δικαίωση έστω και την υστάτη για να αναπαυθούν οι ψυχές των δικών" τους.

Ο Νικόλας Γιασουμής, Πρόεδρος της Επιτροπής, δήλωσε ότι επτά χρόνια από την αεροπορική τραγωδία και «δυστυχώς ακόμα τίποτα. Είναι σαν να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε. Οι συγγενείς ζουν το ίδιο δράμα όπως την πρώτη ώρα όταν ανακοινώθηκε το τραγικό συμβάν».
Πρόσθεσε ότι «οι νομικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη αλλά φαίνεται ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή αλλά είναι ανύπαρκτη, ειδικά στα κυπριακά δικαστήρια. Αυτό το λέμε απερίφραστα διότι δεν γίνεται να καταδικάζει ένα δικαστήριο στην Ελλάδα ενώ στην Κύπρο να μην καταδικάζει».

 Στις 04.30 το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο για τα 121 θύματα στον Ιερό Ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή. koukouvagia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.