Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΔΙΩΤΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ...!

O πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εφημερίδα «Το Βήμα»: «Δεν ξέρω τι συνέβαινε. Ζητούσα επιπλέον υπα...

O πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην εφημερίδα «Το Βήμα»: «Δεν ξέρω τι συνέβαινε. Ζητούσα επιπλέον υπαλλήλους για να κάνω τη δουλειά μου και δεν έρχονταν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Διώτης θεωρούσε ότι η υπηρεσία του μπορούσε να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα και να έχει αποφασιστικό ρόλο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σε κρίσιμους τομείς όπως το λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου, οι έλεγχοι στα σκάφη και τα καύσιμα καθώς και οι μεγάλες φορολογικές υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο ζητούσε συνεχώς από τους προϊσταμένους του να στελεχωθεί το ΣΔΟΕ με περισσότερους υπαλλήλους. Οι διαδικασίες μάλιστα είχαν ξεκινήσει κάποια στιγμή αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Όπως λέει χαρακτηριστικά, ζητούσε 120 υπαλλήλους και είχε ζητήσει να εκδηλώσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών αν ενδιαφέρονται να εργαστούν για το ΣΔΟΕ. Παρουσιάστηκε ενδιαφέρον από 200 υπαλλήλους, αλλά οι διαδικασίες πάγωσαν χωρίς δικαιολογία.

Αντίστοιχη εξέλιξη είχε και το αίτημα του για αύξηση των «Ράμπο του ΣΔΟΕ» που ασχολούνται με την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ζήτησε να μετακινηθούν 20 υπάλληλοι που κρίθηκαν ανεπαρκείς στο έργο τους, σε άλλες υπηρεσίες και να αποσπαστούν στο ΣΔΟΕ 30 φρέσκοι και πιο αδιάφθοροι υπάλληλοι. Και πάλι όμως δεν έγινε τίποτε.

Όπως λέει ο κ. Διώτης «η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει», σε τομείς όπως το πετρέλαιο και τα τσιγάρα. Γι' αυτό ζητούσε την ενίσχυση του προσωπικού του ΣΔΟΕ και γι' αυτό είχε φτάσει να κάνει συμφωνία με πολυεθνική καπνοβιομηχανία για την προμήθεια -με συγχρηματοδότηση- ενός ειδικού σκάνερ αξίας 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο μπορεί να εντοπίζει τα λαθραία τσιγάρα. «Δεν γνωρίζω τι απέγινε η συμφωνία» αναφέρει και σημειώνει ότι τα διαφυγόντα κέρδη από τους φόρους στα τσιγάρα ανέρχονται σε «πολλά δισεκατομμύρια, αν και το ακριβές ποσό είναι απροσδιόριστο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του κ. Διώτη ότι το ΣΔΟΕ είχε βάλει στο στόχαστρο πέντε νυν βουλευτές για υποθέσεις που αφορούσαν σε ξέπλυμα «μαύρου πολιτικού χρήματος». Ειδικότερα, είχε ζητήσει εδώ και τρεις μήνες, όπως λέει στην εφημερίδα, να ανοίξουν οι λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και πέντε νυν βουλευτών, ανάμεσά τους και μια βουλευτής για την οποία υπήρχαν καταγγελίες.  defencenet.gr

-----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.