Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΚΛΗΡΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Για παρουσίαση της έκθεσης της τρόικας στα μέσα Σεπτεμβρίου μιλάει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών Βερολίνο, Γερμανία «Είμαστε αν...


Για παρουσίαση της έκθεσης της τρόικας στα μέσα Σεπτεμβρίου μιλάει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Βερολίνο, Γερμανία

«Είμαστε ανέκαθεν ενάντια σε κάθε ενδιάμεση χρηματοδότηση της Ελλάδας. Αυτό ισχύει και για τα χρηματικά μέσα του προγράμματος βοήθειας» δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών Μαριάνε Κοτέ στο Βερολίνο. «Η περαιτέρω χρηματοδότηση μπορεί να γίνει μόνο μετά την κατάθεση του πορίσματος της τρόικας και εφόσον αποδειχθεί, ότι τα μέτρα πραγματοποιήθηκαν κατά τον συμφωνηθέντα τρόπο».

Από αυτό προκύπτει, είπε, ότι η ελληνική κυβέρνηση αναζητά αλλού τα μέσα για τη χρηματοδότηση της. «Αυτό το κάνει με την έκδοση των λεγόμενων T-Bills (σ.σ.: βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια δημοσίου)» πρόσθεσε. «Αυτό το έκανε και στο παρελθόν. Σε αυτό, κάτι που πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα, δεν εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά η Τράπεζα της Ελλάδας». Με πιο απλά λόγια, συνέχισε, το ελληνικό κράτος χρηματοδοτείται μέσω της πώλησης τέτοιων βραχυπρόθεσμων T-Bills στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν στη συνέχεια να αναχρηματοδοτούνται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Η ΕΚΤ συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία μόνο στο βαθμό που καθορίζει η ίδια το χρηματιστικό πλαίσιο για τις συναλλαγές - τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Η κυρία Κοτέ αντέκρουσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία η τρόικα θα παρατείνει την παραμονή της στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και ότι κατά συνέπεια, η παράδοση του πορίσματός της θα γίνει τον Οκτώβριο. «Δεν έχουμε πληροφορίες για οποιεσδήποτε καθυστερήσεις» είπε. «Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τρόικα θα παρουσιάσει την έκθεσή της στο Eurogrοup στα μέσα Σεπτεμβρίου». Το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, υπενθυμίζεται, θα συνεδριάσει στις 14 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία.

Η «ακαμψία» του Βερολίνου δεν εκπλήσσει. Η γραμμή αυτή είχε υιοθετηθεί ήδη από τα μέσα Απριλίου, όταν διαφάνηκε ότι λόγω των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα, αλλά και λόγω των «ασυνεπειών» των ελληνικών κυβερνήσεων, η υλοποίηση του μνημονίου θα παρουσιάσει μεγάλες καθυστερήσεις.

«Δεν πρόκειται για μπλόφα» έλεγε γερμανός αναλυτής. «Το Βερολίνο δεν προτίθεται να σπρώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, επιχειρεί όμως με το μαρτύριο της χρηματοδοτικής ασφυξίας να κάμψει και την τελευταία αντίσταση της Αθήνας. Τα νέα πακέτα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν ότι τα καταφέρνει». tovima.gr

1 σχόλιο

  1. Η Μερκελ λεει το ΠΥΡ στο αποσπασμα??

    Η μπερδεψες τις φωτο με τα γεγονοτα των Ανωγειων?

    Οπως και ναχει το πραγμα οι φωτο ειναι σωστες .

    Ειτε ειναι εκτελεση στα ανωγεια το 40 ειτε οικονομικη εκτελεση τωρα οι γερμανοι εκτελουν και τα θυματα ειναι παλι τα ιδια . Ο Ελληνικος λαος.

    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.