Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΠΙΑΚΗΣ ΑΟΖ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

sigmalive.com._ Συνεχής φαίνεται ότι είναι από τούδε και στο εξής η παρουσία Ελληνικών και Ισραηλινών πολεμικών πλοίων περιμετρικά της ...


sigmalive.com._ Συνεχής φαίνεται ότι είναι από τούδε και στο εξής η παρουσία Ελληνικών και Ισραηλινών πολεμικών πλοίων περιμετρικά της Κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, η αυριανή επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Σιμόν Πέρεζ στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Προέδρου Κάρολου Παπούλια σηματοδοτεί την επισφράγιση των άριστων σχέσεων Αθήνας - Τελ Αβίβ που αναπτύσσονται κυρίως στον αμυντικό τομέα.

Πριν από λίγες μέρες δύο σκάφη του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν άσκηση περιορισμένης κλίμακας στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά και στάθμευσαν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος.


Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί κατά την επίσκεψη στο Ισραήλ του έλληνα Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Το σημαντικότερο απ όλα όμως είναι ότι αυτό που θ' αποφασιστεί κατά την επίσκεψη Πέρεζ στην Ελλάδα είναι οι τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις κυρίως στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ με τη συμμετοχή τριών Ελληνικών πολεμικών πλοίων.

Πέρυσι το Δεκέμβρη τετραμελής αντιπροσωπεία εκπροσώπων των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφτηκε το Ισραήλ με σκοπό την υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2012, το οποίο λόγω των απειλών τότε της Τουρκίας με αφορμή την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ είχε χαρακτηριστεί ιδιαίτερα αναβαθμισμένο σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας -Ισραήλ τη δεδομένη στιγμή, είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι το Τελ Αβίβ ενδιαφέρεται όσο τίποτε για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Ως πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε την συμφωνία αυτή, ενόψει και της επίσκεψης Πέρες στην Αθήνα, ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Αντώνης Στυλιανού, μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα. Aυτές οι εξελίξεις βάζουν την Κύπρο στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μεσόγειο, είπε χαρακτηριστικά. sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.