Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ... ΣΩΘΗΚΑΜΕ...!!! ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...!!!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ! «Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα ελληνική κυ...

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ!

«Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βρει τη λύση», λέει ο πρέσβης του Μαρόκου στην Αθήνα και τονίζει ότι «εργαζόμαστε για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων».
«Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βρει την κατάλληλη λύση και θα ξεπεράσει την κρίση», δήλωσε ο πρέσβης του Μαρόκου Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσάρι, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας του, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές σχέσεις Ελλάδας και Μαρόκου είναι άριστες και εργαζόμαστε για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων που υπολείπονται, παρά τις μεγάλες δυνατότητες.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες προσπάθειες για την πολύπλευρη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, είπε ότι πριν από λίγους μήνες δημιουργήθηκε ο Ελληνομαροκινός Σύνδεσμος Φιλίας, για την προσέγγιση των δύο κοινωνιών, συστήθηκε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, για τη σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών, ενώ αναζητείται τρόπος για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με την Καζαμπλάνκα, που θα δώσει ώθηση στην τουριστική συνεργασία.

Το Μαρόκο και η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ, προωθούν τη «Μεσογειακή Διατροφή», αξιοποιώντας το μοναδικό αυτό πλεονέκτημα προς όφελος όλων των μεσογειακών χωρών.

Το Μαρόκο είναι η μόνη χώρα της νότιας Μεσογείου που έχει «προωθημένο καθεστώς» έναντι της ΕΕ, το οποίο της διασφαλίζει ελεύθερες συναλλαγές, κυρίως στον γεωργικό τομέα, ενώ διαπραγματεύεται μια αντίστοιχη συμφωνία και στον τομέα της αλιείας.

Διαθέτει επίσης μια κοινότητα τριών εκατομμυρίων Μαροκινών στην Ευρώπη, που «αποτελούν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τη βόρεια πλευρά της Μεσογείου».

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΜΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.