Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΚΗ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ... ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

zougla.gr._ Σε κόλαση φωτιάς και καταστροφής έχει περιέλθει η χερσόνησος του Άθω, με την πυρκαγιά να κατατρώει το παρθένο δάσος...




zougla.gr._ Σε κόλαση φωτιάς και καταστροφής έχει περιέλθει η χερσόνησος του Άθω, με την πυρκαγιά να κατατρώει το παρθένο δάσος του Αγίου Όρους για τέταρτη συνεχή ημέρα. Η κατάσταση περιγράφεται ως δραματική από τους αρμοδίους που βρίσκονται επί τόπου.

 Έως και αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν μάχη για τη διάσωση της σερβικής μονής Χιλανδαρίου και, όπως δείχνουν τα πράγματα, το ιστορικό μοναστήρι προς το παρόν δεν κινδυνεύει, αν και οι φλόγες είχαν φθάσει σε απόσταση μόλις 2 χλμ.. Δυνάμεις εθελοντών από τη Σερβία συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται και βοήθεια από τη Ρωσία.

Αν και η ισχύς των ανέμων έχει περιοριστεί, η πυκνότητα της βλάστησης και η απουσία αντιπυρικών ζωνών καθιστούν το έργο των πυροσβεστών εξαιρετικά δύσκολο. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στο Άγιο Όρος για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Επί τόπου έχει σπεύσει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Παράλληλα, έχουν εμπλακεί και μονάδες του στρατού, ενώ το Γ` Σώμα έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Στο Άγιο Όρος βρίσκεται ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες.

Πρωτοφανής συγκέντρωση πυροσβεστικών δυνάμεων

 Δεκαπέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα -μεταξύ αυτών δύο στρατιωτικά Σινούκ- πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Από ξηράς επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 314 στρατιώτες, 120 εθελοντές και 49 Σέρβοι πυροσβέστες. Το δύσβατο της περιοχής και οι συνεχείς εναλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ των θέσεων Γιοβάνιτσα και Πρώτο Νερό, σε μία απόσταση περίπου 1,5 με 2 χλμ., σε ευθεία γραμμή, από τη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία, πάντως, επί του παρόντος δεν κινδυνεύει. Στη Μονή αυτή εγκαταβιούν αρκετοί Σέρβοι μοναχοί.

-------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.