Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

από αριστερά: ο ΠτΔ της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο νέος επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SHISH) Βίσο Αγιάζ Λίκα και ο Πρ...

από αριστερά: ο ΠτΔ της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο νέος επικεφαλής της
κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SHISH) Βίσο Αγιάζ Λίκα και ο
Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα

Ο Μπερίσα πρώτα τοποθέτησε Πρόεδρο της επιλογής του και τώρα συνεχίζει με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών!

Σε καθαίρεση αστραπή του επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SHISH) Μπάχρι Σακίρι, προχώρησε ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι ο οποίος υπέγραψε διάταγμα για την αντικατάσταση.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ενημέρωσης της προεδρίας της Αλβανίας, ο κ. Νισάνι, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο για την κρατική υπηρεσία πληροφοριών και με πρόταση του πρωθυπουργού, υπέγραψε το διάταγμα για την αντικατάσταση του κ. Σακίρι και διόρισε στη θέση του τον Visho Ajazi Lika (Βίσο Αγιάζ Λίκα).

Ο νέος επικεφαλής της SHISH έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Καινοτομίας, Τεχνολογικής Καινοτομίας και Επικοινωνιών. Ενώ όπως φημολογείται ήταν ένας στενός συνεργάτης του πιο σκληροπυρηνικού ανθέλληνα αρχηγού του SHIK, του Bashkim Gazidede. Σύμφωνα με δημοσίευμα, τα έτη 1996-1997 ο Visho Ajazi Lika ήταν το πρόσωπο κλειδί στη σχεδίαση των κατηγοριών που ήθελαν τις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία για την αποσταθεροποίηση της Αλβανίας και την εμπλοκή του Τζόρτς Τένετ και της CIA στη "συνωμοσία" κατά του Μπερίσα.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα αντέδρασε στην αντικατάσταση του κ. Σακίρι, κατηγορώντας την κυβερνώσα πλειοψηφία για προσπάθεια να θέσει υπό τον έλεγχό της όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς. Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπεσνίκ Μπάρε έκανε λόγο για "βεβιασμένη κίνηση με στόχο τον πλήρη έλεγχο όλων των ανεξάρτητων θεσμών από την κυβέρνηση".

Την ανησυχία του για τον διορισμό εκφράζει και ένας πρώην αρχηγός του SHISH, ο Φατός Κλόσι. Ο κ. Κλόσι χαρακτηρίζει επικίνδυνο τον Visho Ajazi Lika και σε συνέντευξη δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι υπό την παρούσα ηγεσία το SHISH θα κάνει τρομακτικά... πράγματα, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε προ των εθνικών εκλογών του 2013 είπε. Ο Κλόσι θυμάται την εμπλοκή του SHISH υπό την ηγεσία του Gazidede στις εκλογές του 1996 που οδήγησαν στα βίαια επεισόδια του 1997. borioipirotika.blogspot.gr

-------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.