Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ Θ' ΑΡΧΙΣΕΙ... Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ...!!!

Η Σαουδική Αραβία προτίθεται να αναχαιτίσει αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που θα εισέλθουν στον εναέριο χώρο της σε περίπτ...

Η Σαουδική Αραβία προτίθεται να αναχαιτίσει αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που θα εισέλθουν στον εναέριο χώρο της σε περίπτωση που το εβραϊκό κράτος επιχειρήσει να επιτεθεί στο Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth.

Η προειδοποίηση του Ριάντ προς το Τελ Αβίβ φέρεται πως μεταβιβάστηκε μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών, και τέθηκε ως ζήτημα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με πηγές της Yedioth Ahronoth, η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί «τη Σαουδική απειλή σε μία απόπειρα να αποτρέψει το Ισραήλ από το να εκτοξεύσει μία μονομερή επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν».

Σε περίπτωση που το Τελ Αβίβ αποφασίσει να πλήξει αεροπορικά τις ιρανικές εγκαταστάσεις, τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη του θα μπορούν να ακολουθήσουν τρεις πιθανές διαδρομές: τη βόρεια οδό, που περιλαμβάνει είσοδο σε τουρκικό και συριακό εναέριο χώρο (δύσκολο δεδομένης της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ και της κατάστασης στη Συρία, αλλά όχι αδύνατο με διαμεσολάβηση της Ουάσιγκτον), την επίμαχη νότια οδό, μέσω Σαουδικής Αραβίας, και την κεντρική οδό, μέσω Ιορδανίας και Ιράκ.

Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι η ισραηλινή κυβέρνηση εξακολουθεί να κατηγορεί την Τεχεράνη ότι χρησιμοποιεί το πυρηνικό πρόγραμμά της ως παραπέτασμα, προκειμένου να αναπτύξει πυρηνικά όπλα τα οποία θα μπορεί να στρέψει κατά ισραηλινών στόχων. Το περσικό κράτος αντιτείνει ότι σκοπός του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος είναι η παραγωγή ενέργειας για εσωτερική κατανάλωση και η προώθηση ιατρικών ερευνών.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως διατηρεί το δικαίωμα να εξαπολύσει μία προληπτική και μονομερή αεροπορική επιδρομή κατά των ιρανικών στόχων, μολονότι αυτή η στρατηγική δεν ικανοποιεί τη Ουάσιγκτον, που προκρίνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη ρύθμιση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και την εφαρμογή πιο διακριτικής πίεσης στην Τεχεράνη μέσω εμπορικών κυρώσεων και κλιμάκωσης της αμερικανικής αεροναυτικής στρατιωτικής παρουσίας στο χώρο του Κόλπου.

Πέραν της Ινδίας και του Πακιστάν, το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα της Εγγύς Ανατολής που διαθέτει πυρηνικά όπλα, μολονότι το Τελ Αβίβ δεν έχει ποτέ παραδεχθεί ότι κατέχει πυρηνικό οπλοστάσιο. Εάν το Ιράν όντως αποκτήσει πυρηνική και βαλλιστική δυνατότητα, ενδέχεται να προκαλέσει μία κρίση ασφάλειας στην περιοχή, δίνοντας το έναυσμα για έναν εξοπλιστικό και πυρηνικό αγώνα στην ταραγμένη περιοχή. skai.gr

------------------------------

1 σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ...
    ΨΑΞΑΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΥΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΑΝΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΞΥΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΓΥΡΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΥΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΜΑΘΑ ΤΙΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ...Τ Ι Π Ο Τ Α ..ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΥΤΑΧΤΗΚΑΝ ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΤΑ ΦΟΡΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.