Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ...

Εντονότατες αντιδράσεις από τη μεταφορά μεταναστών στη σχολή αστυφυλάκων δύο νομών της Θράκης.Φόβοι εκφράζονται από τοπικούς φορείς για τη...

Εντονότατες αντιδράσεις από τη μεταφορά μεταναστών στη σχολή αστυφυλάκων δύο νομών της Θράκης.Φόβοι εκφράζονται από τοπικούς φορείς για την κατάργηση των σχολών.

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες της Ξάνθης και της Κομοτηνής η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει περισσότερους από 500 μετανάστες από την Αμυγδαλέζα στις σχολές αστυφυλάκων των δυο νομών της Θράκης. Οι πρώτοι μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ κάτω από απόλυτη μυστικότητα και όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή του τέλους για την κατάργηση των σχολών αστυφυλάκων.

Χθες στις 01.00 τα ξημερώματα μετά από συντονισμένες ενέργειες τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης όσο και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης προχώρησαν σε ταυτόχρονη κατάληψη των εγκαταστάσεων των σχολών αστυφυλάκων σε Ξάνθη και Κομοτηνή σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη μεταφορά των λαθρομεταναστών. Στις καταλήψεις συμμετείχαν πολλοί πολίτες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών όλων των κομμάτων.

Από τις έντεκα σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, την Κομοτηνή, ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων που συγκάλεσε ο περιφερειάρχη Άρης Γιαννακίδης. Στη σύσκεψη εξετάζεται λεπτομερώς η κατάσταση ώστε να ληφθούν αποφάσεις προκειμένου ν’ αποτραπεί νέα μεταφορά μεταναστών και το σημαντικότερο να μην καταργηθούν οι δυο σχολές αστυφυλάκων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Πηγή: ΑΜΠΕ


-----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.