Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η 8ΗΜΕΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ... ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕ DNA

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου που συνεδρίασε στη Λάρνακα ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης των Δημήτρη Μαμ...


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου που συνεδρίασε στη Λάρνακα ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης των Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 χρόνων και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 χρόνων από την Ελλάδα, που θεωρούνται ύποπτοι για το πενταπλό φόνο που έγινε στην Αγία Νάπα στις 23 περασμένου Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ ύστερα από μαρτυρία που έχει προκύψει εναντίον δύο ατόμων, η Αστυνομία έχει σήμερα εκδώσει εντάλματα σύλληψης τους και αναζητούνται στο εξωτερικό. Ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί κατά πόσον τα δύο αυτά άτομα είναι Κύπριοι ή αλλοδαποί. Η Αστυνομία πιστεύει ότι ακόμη δύο άτομα στην Κύπρο ήταν συνεργοί στη δολοφονία, ωστόσο δεν έχει κανένα στοιχείο για την ταυτότητα τους.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης ανώτερος υπαστυνόμος του ΤΑΕ Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου αναμένεται να ληφθούν ακόμα 25 καταθέσεις από άτομα που βρίσκονται στην ελεύθερη Αμμόχωστο και τη Λευκωσία, ενώ ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στην κατοχή της Αστυνομίας, οι εξετάσεις και έρευνες επεκτάθηκαν και στις Κεντρικές Φυλακές. Αναζητούνται επίσης οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης, το πιστόλι με το οποίο διενεργήθηκαν οι δολοφονίες των πέντε καθώς και το άτομο το οποίο προμήθευσε το πιστόλι.

Είπε ακόμα ότι κατά την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που έχουν ληφθεί, εντοπίστηκαν κάρτες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε κινητά τηλέφωνα. Η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να εντοπίσει τόσο τα καταστήματα από τα οποία αγοράστηκαν τα τηλέφωνα όσο και το πότε και από ποιούς αγοράστηκαν.

Επίσης ύστερα από έρευνα που διεξήχθηκε στην Ελλάδα εντοπίστηκε στην κατοχή του Μαμαλικόπουλου ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία μία από τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τρίτο άτομο την ημέρα του φόνου βρέθηκε στο κινητό αυτό.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε επίσης ότι με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκύλων πραγματοποιήθηκε έρευνα στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως με το οποίο διέφυγαν από τη σκηνή του εγκλήματος οι δύο ύποπτοι και σ’ αυτό εντοπίστηκαν ορισμένα τεκμήρια. Ανέφερε ακόμα ότι ο Μαμαλικόπουλος, ο οποίος εκτιμάται ότι ήταν ο εκτελεστής, συνδέθηκε με DNA (με εξετάσεις που έγιναν σε αποτσίγαρα) με τη σκηνή του φόνου, ενώ συνδέθηκε με επιστημονική μαρτυρία και με το αυτοκίνητο ενοικιάσεως, το οποίο θεάθηκε να εγκαταλείπει την περιοχή μετά το φονικό.

Εξάλλου, ο Τσεχιλίδης συνδέθηκε με DNA (με αποτυπώματα) με το αυτοκίνητο που εγκατέλειψε τη σκηνή αμέσως μετά το φόνο. Εξάλλου από τα 150 τεκμήρια που έχουν περισυλλεγεί στην Ελλάδα και έχουν δοθεί στην κυπριακή Αστυνομία, έγινε διαλογή περίπου 40 τεκμηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητών κ.α.), τα οποία έχουν σταλεί σε διάφορα εργαστήρια για εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο θεωρούνται ύποπτοι για τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχςή, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β1 και παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων ανέφεραν ότι οι πελάτες τους δεν έφεραν ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους και δήλωσαν ότι θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση της Αστυνομίας για διαλεύκανση της υπόθεσης. Ανέφεραν ωστόσο ότι επιφυλάσσουν τα δικαιώματά τους και ότι σε περίπτωση νέου αιτήματος της αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης των υπόπτων, θα φέρουν ένσταση.

Η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι για την υπόθεση υπολείπεται ακόμα αρκετό ανακριτικό έργο και πως η Αστυνομία έχει αξιοποιήσει το διάστημα το οποίο είχε μεσολαβήσει από την προηγούμενη ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο υπόπτων μέχρι σήμερα.

Η Δικαστής αφού ανέφερε ότι από τις ανακρίσεις φαίνεται ότι οι δύο ύποπτοι συνδέονται με την υπόθεση και πως το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους είναι ευλόγως αναγκαίο για συνέχιση των εξετάσεων και ανακρίσεων προς εξιχνίαση του εγκλήματος, εξέδωσε διάταγμα για ανανέωση της κράτησής τους για οκτώ ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι δύο ύποπτοι, που μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία και την ΜΑΑΔ, εισήλθαν στην αίθουσα με χειροπέδες και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα.

------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.