Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ... ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΝΟΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ... ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ; Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εισιτηριοδ...

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ... ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ;

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εισιτηριοδιαφυγής, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την πάταξη τού φαινομένου, που έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, με σημαντικές απώλειες εσόδων για τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των αρμοδίων, η εισιτηριοδιαφυγή στο λεκανοπέδιο Αττικής, φτάνει το 15% για τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), ενώ στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, (Λεωφορεία και Τρόλεϊ) ανέρχεται στο 20%, δηλαδή ένας στους πέντε επιβάτες δεν αγοράζει εισιτήριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απώλειες εσόδων για το σύνολο των εταιρειών τού ομίλου ΟΑΣΑ και του Προαστιακού, εκτιμάται από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου -σύμφωνα με τα στοιχεία τού ΟΑΣΘ- η εισιτηριοδιαφυγή εκτιμάται στο 15-20% και η σχετική απώλεια εισπράξεων γύρω στα 15 με 20 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε σήμερα, ότι το υπουργείο προχωράει τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην αναδιάταξη τού μηχανισμού ελέγχων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο τής εισιτηριοδιαφυγής με άμεσο στόχο, μέχρι το τέλος τού 2012, να έχει περιορισθεί κατά 50%.

«Θέλουμε να χτυπήσουμε την εισιτηριοδιαφυγή για να μην αυξήσουμε την τιμή των εισιτηρίων», τόνισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «δεν θα επιβάλλουν (εννοώντας την Τρόικα) να αυξήσουμε την τιμή των εισιτηρίων, αλλά να αυξήσουμε τα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων, ώστε να σταματήσουν να είναι ζημιογόνοι».

Ο υπουργός δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει το νέο ελεγκτικό σύστημα, δεδομένου ότι στην Αττική υπάρχουν ελάχιστοι ελεγκτές. Δεσμεύτηκε, όμως, ότι μέχρι το τέλος τού τρέχοντος έτους η εισιτηριοδιαφυγή θα μειωθεί κατά 50%. newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΤΥΠΑΩ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ!!!

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΓΗΓΕΝΕΙΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ - ΛΕΥΚΟΙ) ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ!!!

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ!!!

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ...
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ...
    ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ;;;

    (ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ...
    ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ!!!)

    ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ...1.40 ΕΥΡΩ!!!

    ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
    ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΛΕΥΚΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. leyke perifane itxageni ellina nase perifanos otan aytos o topos txa timaei toys aksioys polemistes toy.ego den eimai ololeykos,den eimai itxagenis,oso gia to perifanos,den me afinoyn na to niotxo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.