Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ...! ΑΥΞΗΣΗ 30%

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε της Σύρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε ότι την επόμεν...

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε της Σύρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε ότι την επόμενη οικονομική περίοδο θα υπάρξουν ελάχιστοι οικονομικοί πόροι, αφού ήδη από πέρυσι υπάρχει μείωση της τάξεως του 68% των πόρων, ενώ ενδέχεται να ξεπεραστεί και το 80%.

Παρόλα αυτά τόνισε ο κ.Μαχαιρίδης η περιφέρεια πρέπει να συνεχίσει να σχεδιάζει καθώς το Νότιο Αιγαίο έχει ''αντέξει'' περισσότερο στην κρίση που πλήττει τον τομέα του τουρισμού σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας και μπορεί να αισιοδοξεί ότι όταν υπάρξουν κάποια σημάδια ανάκαμψης να επανέλθει πιο γρήγορα στην αναπτυξιακή της πορεία.

Τα μηνύματα που έρχονται για τον επόμενο χρόνο φαίνεται να είναι καλύτερα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σημειώνοντας ότι η καμπάνια της περιφέρειας στην αγορά της Ρωσίας ουσιαστικά έσωσε τον τουρισμό στο Νότιο Αιγαίο καθώς οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών έχουν αύξηση 30%, επίσης αυξήθηκαν οι αφίξεις ισραηλινών τουριστών ενώ αντίστοιχες προσδοκίες υπάρχουν και από την αγορά της Τουρκίας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε για να αποκτήσουμε κάποιες υποδομές στα νησιά μας, αλλά σημείωσε ότι του προκαλεί τρόμο η ανεπάρκεια των Δημάρχων καθώς μέχρι σήμερα η απορροφητικότητα των έργων είναι μόλις στο 13%.

 Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ελληνικού κράτους έχουν ''ξεπεράσει τα όρια'' φτάνοντας στα όρια του παραλογισμού και αν συνεχιστεί τότε η περιφέρεια δεν θα μπορεί να εκτελέσει καμία δράση. syrostoday.gr


-----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.