Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

1000 "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ... ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ...

defencenet.gr._ Φαίνεται ότι το συριακό καθεστώς κερδίζει την μάχη του Χαλεπίου: Μετά την ήττα στην συνοικία Salah Eddin οι ανταρτικές ...


defencenet.gr._ Φαίνεται ότι το συριακό καθεστώς κερδίζει την μάχη του Χαλεπίου: Μετά την ήττα στην συνοικία Salah Eddin οι ανταρτικές και μισθοφορικές δυνάμεις υποχωρούν στο σύνολο της πόλης με βαριές απώλειες. 

Ο προπαρασκευαστικός βομβαρδισμός δέκα ημερών δείχνει να έχει αποτελέσματα αφού μπορεί να έχουν ισοπεδωθεί ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, αλλά οι αντάρτες έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα. Υπολογίζεται ότι 1000 αντάρτες και μισθοφόροι έχουν χάσει την ζωή τους και άλλοι τόσοι έχουν τραυματιστεί ή αιχμαλωτιστεί.

Την Πέμπτη εκκαθαρίστηκαν οι συνοικίες al-Asiyleh και Bab al-Nassr ενώ οι ειδικές δυνάμεις του καθεστώτος καταδίωξαν μια ομάδα Τουκμένων μισθοφόρων κια της προκάλεσαν βαριές απώλειες στις περιοχές al-Shifa και Halab al-Jadida, δηλαδή στη νέα πόλη του Χαλεπίου, όπου βρισκόταν το οικονομικό κέντρο ολόκληρης της Συρίας. Επίσης συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην al-Nairab και στο Salah Eddin.

Συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις καταδίωξης των ανταρτών και μισθοφόρων στις γειτονιές του Χαλεπίου, μονάδες του συριακών ενόπλων δυνάμεων μπήκαν στα Bab al-Nasr, Sabaa Bahrat, Bab al-Hadeid και στις αγορές της πόλης. Κάτοικοι της πόλης υποδέχτηκαν θερμά τις δυνάμεις του Άσαντ (η πόλη κατοικείται από φιλοκαθεστωτικούς Αλεβίτες), εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο καθεστώς.

Μια σημαντική νίκη κατέγραψε το καθεστώς στο ξενοδοχείο Carlton, όπου είχε εγκατασταθεί η επιμελητεία των ανταρτών και με επιχείρηση αστραπή, κατάφεραν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις και μηχανοκινητα, να αποκόψουν το ξενοδοχείο και να καταλάβουν την βάση, συλλαμβάνοντας περι τους 100 ειχμαλώτους και μεγάλες ποσότητες οπλισμού.

Άλλη μονάδα ειδικών δυνάμεων απέκοψε και εξόντωσε μονάδα μισθοφόρων στην περιοχή Hanano και στο Khan al-Wazir όπου είχαν μετατρέψει μια οικεία σε βάση εξορμήσεώς τους. Η μεγαλύτερη μάχη της ημέρας έγινε στα περίχωρα του Χαλεπίου στην περιοχή Hritan, όπου μεγάλος αριθμός μισθοφόρων από Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν σκοτώθηκε και τραυματίστηκε. Όσοι ξέφυγαν από εκεί, παγιδεύτηκαν στην συνοικία Bustan al-Basha, όπου οι περισσότεροι εκτελέστηκαν επί τίπου από τον Στρατό (οι μισθοφόροι δεν συλλλαμβανονται αιχμάλωτοι).

Συνοριοφύλακες απώθησαν τρομοκράτες που προπσάθηαν να εισέλθουν στη χώρα από τη Λιβανέζικη μεθόριο διαμέσου της Noura τοποθεσία της Tal Kalakh περίχωρο της Homs.

Οι αρχές αντιμετώπισαν επιθέσεις ανταρτών στο Tal Kalakh προκαλώντας βαριές απώλειες στους εξεγερμένους.

Δυνάμεις ασφαλείας στη Hasaka, με την βοήθεια της πολιτοφυλακής συνέλαβαν ηγετικά στελέχη των ανταρτών. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο οι αρχές συνέλαβαν τους Majed Abdul-Rahman Mohammad, Adel Hamdan, Qussai Hammoud, Ghazi al-Eleiwi και Mohanad al-Eleiwi που πρακτικά αποτελούσαν το "Γενικό Επιτελείο" των ανταρτών.

Στο κατασχεμενο οπλισμό περιλαμβάνονταν RPG-7, ΑΚ-47, πολυβόλα, νάρκες κλπ. καθώς και ένα κινητό ιατρείο!

Συγκρούσεις έλαβαν χωρα και στη Χάμα με τον Στρατό να σκοτώνει τα ηγετικά στελέχη των ανταρτών, Ahmad Refaat al-Hassan και Hussein Shayes Ajam.

Πάντως είναι βέβαιο ότι μετά την ήττα των ανταρτών στο Χαλέπι, θα ενταθούν οι πιέσεις για εφαρμογή no-fly-zone ή για ενεργό αντίδραση της Δύσης στην Συρία. Και στην Λιβύης επενέβησαν λίγο πριν η Βεγγάζη καταληφθεί από τα κυβερνητικά στρατεύματα και καταπνιγεί η εξέγερση...

-------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.