Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ! ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΑΡΑΞΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ "SMETLIVY"

Λευκωσία. Έντονη κινητικότητα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού παρατηρείται ανοιχτά της Κύπρου, καθώς, εντός των επόμενων ημερών ανα...


Λευκωσία. Έντονη κινητικότητα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού παρατηρείται ανοιχτά της Κύπρου, καθώς, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πέραν των δέκα ρωσικών σκαφών (πολεμικών και βοηθητικών). Προορισμός τους δηλώθηκε το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, όπου εκεί υπάρχει η μοναδική ρωσική Ναυτική Βάση στην Μεσόγειο.

Κινήσεις ρωσικών σκαφών παρατηρούνται και στο λιμάνι Λεμεσού. Την Κυριακή το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος το ρωσικό αντιτορπιλικό «Smetlivy», τελευταίο πλοίο της κλάσης Kashin Mod.

Το αντιτορπιλικό περιπολούσε από τις αρχές Μαρτίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πριν από λίγες ημέρες συνόδευσε στολίσκο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που διέπλευσε το Αιγαίο. Το «Smetlivy» απέπλευσε από τη Λεμεσό την Κυριακή το απόγευμα.

Σήμερα αναμένεται στη Λεμεσό να καταπλεύσει και δεύτερο σκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, επίσης για ανεφοδιασμό, το οποίο θα αποπλεύσει αύριο Τρίτη, ενώ αναμένονται κι άλλα σκάφη τις επόμενες ημέρες

Είναι η πρώτη φορά που πολεμικά πλοία της Ρωσίας ελλιμενίζονται στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ελλαδικά ΜΜΕ, στολίσκος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενη από τα αρματαγωγά «Nikolaï Filtchenkov» (κλάσης Alligator/Project 1171) και «Tsesar Kunikov» (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και τα βοηθητικά «Shakhtar» και «Okhtensy» πλέουν προς Συρία.

Υπενθυμίζεται πως τα σκάφη του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ακολουθούν και τα πλοία του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας, αποτελούμενος από το αντιτορπιλικό «Admiral Chabanenko» κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο στις 10 Ιουλίου από το λιμάνι του Σεβερομόρσκ 25χλμ. βορείως του Μουρμάνσκ. Μαζί τους και η φρεγάτα «Yaroslav Mudry» κλάσης Neustrashimy του Στόλου της Βαλτικής και αριθμός βοηθητικών πλοίων.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές η αποστολή αυτή είναι έκτακτη και πραγματοποιείται για την διαφύλαξη της ασφάλειας των Ρώσων πολιτών και να απομακρύνει ένα μέρος του ρωσικού «εξοπλισμού» στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.

Πηγή: εφημ. Φιλελεύθερος

2 σχόλια

  1. Σωθήκαμε επιτέλους. Θα κοιμόμαστε ήσυχοι πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι αμερικανοι λενε οτι ο εξωπλισμοs των ρωσων ειναι παλαιου τυπου αρα λοιπων δεν εχουν προβλημα. Τη θελουν και ξοδευτικαν να κατευασουν τοσα πλοια στην μεσογειο μια ετσι να κανουν με τα καινουρια συστηματα τουs τουs βαλανε στην ακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.