Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΔΕΞΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!

ΡΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΡΟΓΡΑΦΙΕΣ... Και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει και π...

ΡΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΡΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρωζώνη θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει και προς τούτο θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για τη... διατήρηση του ευρώ, τόνισε ο αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος (με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση.

Πρόσθεσε δε, πως μια έρευνα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών καταλήγει στο συμπέρασμα πως σε διαφορετική περίπτωση (χωρίς το ευρώ), η ανεργία στην Αυστρία θα αυξανόταν κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες (σσ από το 4,5 ο/ο που βρίσκεται σήμερα και είναι η χαμηλότερη πανευρωπαϊκά) και το ΑΕΠ θα μειωνόταν κατά ένα δέκατο.

Ο κ. Σπίντελεγκερ αναμένει πως η αυστριακή Βουλή θα ψηφίσει την ερχόμενη Τετάρτη τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και στην πραγματικότητα είναι η «ομπρέλα διάσωσης» για τις προβληματικές χώρες.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης θα πρέπει στο μέλλον να παραχωρήσουν αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες, καθώς, όπως παρατήρησε, δεν μπορεί να υπάρξει κοινό νόμισμα, χωρίς μια κοινή νομισματική πολιτική, και ο ίδιος υποστηρίζει μια 'Ενωση Σταθερότητας, που χρειάζεται έναν επίτροπο νομισματικής πολιτικής με περισσότερα δικαιώματα.

Όπως σημείωσε, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες υπήρξε μεγάλη πρόοδος, με τη διαπίστωση ότι απαιτείται μια «γενική επισκευή» και στη διαδικασία αυτή πρέπει να δοθεί δυνατότητα πλήρους συμμετοχής των πολιτών, πολλοί από τους οποίους δεν καταλαβαίνουν πλέον όρους όπως Μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας και Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Ο κ. Σπίντελεγκερ απέρριψε κατηγορηματικά την εκδοχή να βρίσκεται, από άποψη οικονομικής πολιτικής, πλησιέστερα στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, απ' ότι στη Γερμανίδα καγκελάριο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως εξακολουθεί ακόμη να είναι «οπαδός» της 'Ανγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως επισήμανε, είναι μια πολύ ευφυής πολιτικός και ο ίδιος χαίρεται που αυτή εκπροσωπεί καλά και τους Αυστριακούς φορολογούμενους στο τραπέζι των Βρυξελλών.

Ως προς τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ο κ. Σπίντελεγκερ σημείωσε πως δεν αποτελεί μόνον μια αριστερή τοποθέτηση, διότι θα ήταν μια λάθος εξέλιξη εάν η οικονομία δεν έχει επαρκείς πόρους, επειδή αντ' αυτού γίνονται επενδύσεις σε περισσότερο κερδοφόρα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και αυτός ο φόρος θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγή κατεύθυνσης, για τον λόγο αυτό δύσκολα μπορεί να εκτιμηθεί πόσο θα αποδίδει, δηλαδή, 50 ή 100 δισεκατομμύρια Ευρώ.
dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.