Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΚΑΜΑ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ!

Δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές στον Ακάμα Τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο Έργο εμπρηστών, λέει το τμήμα δασών 8 πτητικά μέσα και μεγάλες επίγειες δ...



Δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές στον Ακάμα
Τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο
Έργο εμπρηστών, λέει το τμήμα δασών
8 πτητικά μέσα και μεγάλες επίγειες δυνάμεις στο επιχείρηση κατάσβεσης


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Τμήματος Δασών, Αντρέα Χρίστου, και οι δύο πυρκαγιές φαίνεται πως τέθηκαν κακόβουλα, ωστόσο, όπως ανέφερε τα ακριβή αίτια της φωτιάς θα διαφανούν με τις έρευνες που θα διεξαχθούν στην περιοχή την Τετάρτη.

Η πρώτη και μεγαλύτερη πυρκαγιά, η οποία μαινόταν ανεξέλεγκτη από το πρωί, είχε φτάσει μέχρι έξω από το Νέο Χωριό Πάφου, ενώ μεγάλη «μάχη» είχε δόθηκε από τις πυροσβέστες στον εκδρομικό χώρο «Σμιγιές», όπου και στήθηκαν αντιπυρικές ζώνες.

Στην όλη επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν οκτώ συνολιά πτητικά μέσα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του τμήματος Δας΄ψν, δύο ανοικιασμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο ελικόπετρα της αστυνομίας και δύο ελικόπτερα των Βάσεων, το ένα εκ των οποίων αποχώρησε νωρίτερα λόγω βλάβης.

Στην περιοχή βρίσκονται και ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Ταμείου Θύρας, ενώ στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν και κάτοικοι της περιοχής, με γεωργικούς ελκυστήρες και μπουλντόζες.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, η πρώτη και μεγαλύτερη πυρκαγιά κατέκαψε περίπου δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα έχει άγριας βλάστησης, γεωργικών καλλιεργειών και πευκοδάσους. Ακριβής εκτίμηση των ζημιών θα γίνει την Τετάρτη.

Η δεύτερη πυρκαγιά κατέκαψε περίπου 20 εκτάρια άγριας βλάστησης. sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.