Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΘΡΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ... ΣΑΔΙΚ...!!!

Θα διοργανωθεί σε λίγες μέρες και αφότου προηγουμένως εμφανίστηκε μέχρι και "Εθνική Ομάδα Τούρκων της Θράκης", αφού το ποδόσφαιρο ...

Θα διοργανωθεί σε λίγες μέρες και αφότου προηγουμένως εμφανίστηκε μέχρι και "Εθνική Ομάδα Τούρκων της Θράκης", αφού το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται ως εργαλείο προπαγάνδας και τουρκισμού


Λεφτά όμως υπάρχουν και προφανώς διαθέτει πολλά ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης» που είναι το παρακλάδι της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης». Και θα πραγματοποιήσει τουρνουά ποδοσφαίρου στο Φοχτβάγκεν της Γερμανίας και στο στάδιο Χάιντς – Σάιντελ στην μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ, με την συμμετοχή 10 ομάδων «Τούρκων Δυτικής Θράκης», που ζουν σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης δήθεν.


-Πρόσφατα βέβαια είχαμε γράψει στην στήλη ότι οι ομάδες αυτές που σχημάτιζαν την «Εθνική Τούρκων Δυτικής Θράκης» συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκό Τουρνουά μειονοτήτων με χρώματα δικής τους υποτιθέμενης εθνικής και με τον ύμνο «Δυτική μου Θράκη», θαρρείς και εκπροσωπούσαν ένα ανεξάρτητο κρατίδιο.

-Ο τουρκικός εθνικισμός προχωρά καλά με το θρακικό ποδόσφαιρο, αφού δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια πολλοί σύλλογοι. Ανακάλυψαν οι προξενικές αρχές, δήμαρχοι μειονοτικοί και σύλλογοι ως προσφιλή μέθοδο και τακτική για να πλησιάσουν τη νεολαία και να την κατευθύνουν, το ποδόσφαιρο.

-Γεμίσαμε γήπεδα στο πουθενά με φωτισμούς και εξέδρες για ομάδες Ω εθνικής κατηγορίας και ακόμα και το προξενείο έφτιαξε την δική του ποδοσφαιρική ομάδα.

-Είχαν προϋπολογισμούς για να συντηρηθούν πολλαπλάσιους από τις χριστιανικές ομάδες και με υποδομές που πληρώνουμε όλοι με κρατικό χρήμα για να συμμετέχουν και στα ανθελληνικά αυτά τουρνουά.


Τώρα βέβαια όλα αυτά τα περίεργα, τα διχαστικά που κρύβουν σκοπιμότητες και τουρκικό επεκτατισμό, μόνο τον πολιτισμό και τον αθλητισμό δεν προάγουν, είτε καλόπιστα τα δεις, είτε πολυπολιτισμικά και με αφέλεια.

-Δεν είναι τυχαίο που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια σύλλογοι φίλων Φενέρ Μπαξέ και Γαλατά Σεράϊ, με πολυδάπανα γλέντια και ορχήστρες και ταξίδια συντοπιτών μας με εικονικά εισιτήρια για να παρακολουθήσουν μεγάλους αγώνες στην Τουρκία.

-Μάλιστα υπάρχουν και καταγγελίες Πομάκων της Ξάνθης που συμμετείχαν σε τέτοια ταξίδια, ότι πάνω στα λεωφορεία μοιράζουν έντυπα προπαγάνδας και τουρκισμού, και αιτήσεις εγγραφής σε μειονοτικά κόμματα και κατηργημένους συλλόγους.

Το ποδόσφαιρο με αυτόν τον τρόπο για πολλούς στην Θράκη, ξεκάθαρα χρησιμοποιείται ως ανθελληνικός μηχανισμός προπαγάνδισης και ριζοσπαστικοποίησης της μουσουλμανικής νεολαίας. Κάθε χωριό με πέντε σπίτια και στάνη πρέπει να έχει την ποδοσφαιρική του ομάδα, το ανακαινισμένο τζαμί και τον πολιτιστικό του σύλλογο που γιορτάζει ότι απίθανη γιορτή θυμάται.

-Το ποδόσφαιρο ως ιδεολογία και επιβολή απόψεων στις μάζες πάντοτε το χρησιμοποιούσαν δικτατορικά καθεστώτα, δίνονταν ως εύπεπτη τροφή προπαγάνδισης σε υποβαθμισμένες κοινωνίες και ως μορφή εκτόνωσης σε νεολαίους που ψάχνουν να βρουν τρόπους να διοχετεύσουν τον δυναμισμό τους και γίνονται άθελα τους ευάλωτα θύματα από οργανωμένα συμφέροντα.

Πηγή: http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.