Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΖ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ...

Οι έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται στην ατζέντα του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ο οποίος έρχεται τ...


Οι έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται στην ατζέντα του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ο οποίος έρχεται την μεθεπόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί και τα Γιάννενα, προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Πέρες θα παραμείνει για τρείς μέρες στην Ελλάδα και η επίσκεψη του, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία, σε μια περίοδο που οι ελληνο-ισραηλινές σχέσεις γνωρίζουν σημαντική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Είναι η δεύτερη επίσκεψη ισραηλινού Προέδρου από το 2006 και γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Κάρολου Παπούλια στο Ισραήλ τον Ιούλιο του 2011.

Ο κ. Πέρες, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ είναι υπό διευθέτηση επαφές με άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας και πιθανόν να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα των ελληνο-ισραηλινών συνομιλιών θα είναι τα ενεργειακά, με δεδομένο το ισραηλινό ενδιαφέρον για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Ελλάδας (ΠατραΙκός, Κατάκολο) για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Θα συζητηθεί επίσης το σχέδιο για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα στην Ευρώπη μέσα από τις ελληνικές θάλασσες.

Δεύτερο θέμα, η τουριστική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και η συνεργασία στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Ένα από τα σημαντικά θέματα που θα συζητήσουν οι Ισραηλινοί με την ελληνική κυβέρνηση είναι το ζήτημα των επενδύσεων.

Τον κ. Πέρες, όπως πληροφορείται το thebest.gr, θα συνοδεύει πλειάδα υπουργών που θα έχουν επαφές με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και δεν αποκλείεται να υπάρξει και σύγκλιση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας Ισραήλ το οποίο είχε δημιουργηθεί το 2010 με απόφαση των κυρίων Νετανιάχου και Παπανδρέου και είχε συγκληθεί μόνον μία φορά και αυτή στο Τελ Αβίβ. thebest.gr


-----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.