Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ Η ΕΙΣΒΟΛΗ, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ, ΟΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ...!!

ΜΕ ΤΟΝ ΤΤΙΤΛΟ "ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ" Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟ...

ΜΕ ΤΟΝ ΤΤΙΤΛΟ "ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ" Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΑΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΕΞΕΙΣ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!

Γιορτάστηκε χθες στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου η 38η επέτειος της Ειρηνευτικής Επιχείρησης Κύπρου που διεξήχθη στις 20 Ιουλίου 1974.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Beşir Atalay που παρέστη στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Lefkoşa επέκρινε την απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού και τα εμπάργκο που του επιβάλλονται.

Απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον τουρκοκυπριακό λαό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε τα εξής στην ομιλία που εκφώνησε:

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους το 2004, πρέπει να τερματιστεί πια αυτή η αδικία σε βάρος των Τουρκοκυπρίων που καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στην κατεύθυνση της λύσης η οποία στερείται νομικής βάσης. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές με πρώτη την ΕΕ έχουν δεσμευτεί ότι θα εξαλειφθούν οι απάνθρωποι περιορισμοί που εφαρμόζονται στους Τουρκοκύπριους και οι οποίοι δεν έχουν καμία νόμιμη βάση και ότι θα τερματιστούν οι απομονώσεις. Αυτήν την έκκληση έκανε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στην έκθεση του του Μαΐου 2004. Όμως δεν ακολουθήθηκε αυτή η έκκληση, δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Derviş Eroğlu, από την πλευρά του είπε ότι η πρώτιστη προτεραιότητα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι ο αγώνας κατά των εμπάργκο και των απομονώσεων.

Ο Eroğlu απευθυνόμενος στα Ηνωμένα Έθνη είπε τα εξής:

«Κάντε ενώπιων της διεθνούς κοινότητας τις διαπιστώσεις για την στάση που τηρεί η ρωμαίικη πλευρά στις συνομιλίες, ανακοινώστε με παρρησία και ειλικρίνεια που και γιατί μπλοκάρονται οι συνομιλίες. Τα ΗΕ θα συμβάλουν στην εδραίωση της μόνιμης ειρήνης στην Κύπρο αν αποκαλύψουν με ειλικρίνεια την πραγματικότητα. Πείτε με θάρρος και στον κόσμο αυτά που λέτε σε μας στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.