Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την πρώτη μέρα του Ιουλίου σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας εορτάζεται η μνήμη των αγίων Αναργύρων εκ Ρώμης και, μεταξύ πολλών άλλων ν...


Την πρώτη μέρα του Ιουλίου σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας εορτάζεται η μνήμη των αγίων Αναργύρων εκ Ρώμης και, μεταξύ πολλών άλλων ναών, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως Πειραιά, εφημέριος του οποίου είναι ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καράμπελας, ο οποίος, πέρα από τα ποιμαντικά καθήκοντά του, είναι και Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκὴ Ἐκκλησία» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Χαρακτηριστικό του εν λόγῳ Ιερού Ναού είναι ότι βρίσκεται ανάμεσα σε πολυκατοικίες, αλλά η οδός Πλαΐτου, η οποία περνά μπροστά του έχει διαμορφωθεί σε πεζόδρομο, προσφέροντας έτσι μία ανάσα από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των υψηλών κτηρίων που τον περιβάλλουν.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε, τέλεσε την ακολουθία της Αρτοκλασίας και προέστη στη Λιτανεία της θαυματουργής εικόνας των αγίων Αναργύρων ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης της πόλεως του Πειραιά, Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ, πέρα από τον π. Χρυσόστομο Καράμπελα, συμμετείχαν ιερείς και από άλλες ενορίες του Πειραιά.
 
Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας των αγίων, ιδιαίτερα κατά τη δυσχερή εποχή που διανύουμε. Όπως τόνισε μόνο οι άγιοι μπορούν να μας προσφέρουν την ελπίδα που χρειαζόμαστε για να υπερβούμε την κρίση και τις συνέπειές της στη ζωή μας.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προέστη της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας των αγίων Αναργύρων στους δρόμους της Καλλιπόλεως, υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, κατά την ολοκλήρωση της ακολουθίας, στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα Προστασίας Υπερηλίκων «Ο Άγιος Σπυρίδων» με τη συμβολή πλήθους συνεργατών (ανδρών και γυναικών) υπό την άοκνη καθοδήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Καράμπελα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει την πλήρη εποπτεία και το συντονισμό και του πολύπλευρου αυτού έργου.
Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αποδίδοντας εύσημα στο πρόσωπο του π. Χρυσοστόμου και ευχαριστώντας τον για την προσφορά του, αποδίδει εύσημα και απευθύνει θερμότατες ευχαριστίες σε όλους τους ακούραστους, καθημερινά κοπιάζοντες συνεργάτες του Ιδρύματος.

Αθ. Γερ. Μουστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.