Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ... ΑΠΕΤΡΑΠΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ! ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΕ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ...

Σύροι στρατιώτες απέτρεψαν απόπειρα διείσδυσης στο συριακό έδαφος «τρομοκρατικών ομάδων» από τη λιβανική μεθόριο, μετέδωσε σήμερα το επίση...

Σύροι στρατιώτες απέτρεψαν απόπειρα διείσδυσης στο συριακό έδαφος «τρομοκρατικών ομάδων» από τη λιβανική μεθόριο, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Τρομοκρατικές ομάδες άνοιξαν πυρ σε μεθοριακά φυλάκια της συριακής πλευράς (...) και αποπειράθηκαν πολλές φορές να διεισδύσουν στο συριακό έδαφος», διευκρίνισε το Sana.

Οι ομάδες αυτές επέβαιναν σε «4Χ4 εξοπλισμένα με πολυβόλα, αλλά οι μεθοριακοί φρουροί τις εμπόδισαν να διεισδύσουν και έφυγαν προς την κατεύθυνση του λιβανικού εδάφους», συνέχισε το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «πολλοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν».

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές ώρες μετά την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές των συνόρων, οι οποίες ακολουθήθηκαν από τη ρίψη οβίδων από τη Συρία στο λιβανικό έδαφος, σύμφωνα με Λιβανέζο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασαν ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές των συνόρων του βορείου Λιβάνου με τη Συρία «σε πολλά παράνομα μεθοριακά περάσματα». Στη συνέχεια οβίδες έπεσαν στο λιβανικό έδαφος, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν δεκάδες οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη λιβανική πλευρά των συνόρων στο Ουάντι Χάλεντ, στην περιφέρεια του οποίου σημειώθηκαν οι ανταλλαγές πυρών.

Ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε και αυτός εξάλλου σήμερα ότι «σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε Σύρους στρατιώτες και ένοπλους άνδρες» και επιβεβαίωσε ότι ερρίφθησαν οβίδες στο λιβανικό έδαφος, προκαλώντας τον τραυματισμό αμάχων.

«Ο στρατός πραγματοποίησε περιπολίες στις ζώνες στις οποίες ερρίφθησαν πυρά», διευκρινίζει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, όπου σημειώνει ότι οι Λιβανέζοι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά αυτά. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.