Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ...!!! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ

Με ωριαίο αποκλεισμό των κεντρικών οδικών αρτηριών στο βόρειο Κόσοβο Σέρβοι κάτοικοι της περιοχής απέστειλαν, όπως τόνισαν, μήνυμα στη δι...


Με ωριαίο αποκλεισμό των κεντρικών οδικών αρτηριών στο βόρειο Κόσοβο Σέρβοι κάτοικοι της περιοχής απέστειλαν, όπως τόνισαν, μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και στις αρχές της Πρίστινας ότι δεν επιθυμούν την ενσωμάτωση στους θεσμούς και στην κοινωνία του Κοσόβου.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τους κεντρικούς δρόμους στους δήμους με σερβικό πληθυσμό, Ζβέτσαν, Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Ζούμπιν Πότοκ και Λεπόσαβιτς.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Ραντένκο Νεντέλικοβιτς δήλωσε ότι «με τη σημερινή διαμαρτυρία οι Σέρβοι του βορείου Κοσόβου θέλουν να τονίσουν ότι έχουν θεσμούς της Σερβίας, οι οποίοι αποτελούν τη μοναδική εγγύηση επιβίωσής τους στην περιοχή».

«Δεν θέλουμε τους θεσμούς του Κοσόβου, αυτούς τους θεσμούς που πριν από λίγες μέρες την Ημέρα του Αγίου Βίτου άσκησαν ωμή βία», τόνισε αναφερόμενος ο κ. Νεντέλικοβιτς στα επεισόδια που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ Σέρβων που επιχείρησαν να εισέλθουν στο Κόσοβο με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βίτου και μελών της αστυνομικής υπηρεσίας του Κοσόβου.
«Δεν γνωρίζω αν κάποιος στη διεθνή κοινότητα βλέπει ότι η Πρίστινα ασκεί διώξεις σε βάρος των Σέρβων και των μη Αλβανών» είπε ο κ. Νεντέλικοβιτς.

Συγκέντρωση Σέρβων θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι και στη Γκρατσάνιτσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της σερβικής κοινότητας.
Η διαδήλωση πραγματοποιείται και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση βίας από την αστυνομία του Κοσόβου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές το Δίκτυο Στρατηγικής Δράσης του Κοσόβου (KSAM), στο οποίο μετέχουν 90 σερβικές μη κυβερνητικές οργανώσεις. eglimatikotita.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.