Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ!

Πριν καλά καλά αρχίσει η συζήτηση για την αλλαγή του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας σε διακομματική επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαρ...

Πριν καλά καλά αρχίσει η συζήτηση για την αλλαγή του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας σε διακομματική επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς στις προγραμματικές δηλώσεις, ξεκίνησε πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Εσωτερικών.
Το πλέον σημαντικό σημείο της αναμενόμενης αντιπαράθεσης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον νόμο Ραγκούση και εγκαλεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να πάρουν θέση επί του ζητήματος.
Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του επισημαίνεται ότι η μετάβαση από το «δίκαιο του αίματος» στο «δίκαιο της διαμονής», που επέφερε ο νόμος Ραγκούση, αποτελεί θετική εξέλιξη και υπερασπίζεται τη νομοθετική πρωτοβουλία τού πρώην υπουργού.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αποτελεί πρόσταγμα για την κυβέρνηση η έναρξη διαλόγου για την εναρμόνιση του δικαίου ιθαγένειας με τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι ο νέος νόμος αποτελεί «διεθνές προσκλητήριο» σε παράνομους μετανάστες και εμπόρους και πως η ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλέον να χρηματοδοτεί τα αυτονόητα κόστη για τους μετανάστες που αφορούν την υγεία, την παιδεία κ.λπ.
Εκφράζει επίσης την απορία γιατί ο διάλογος τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν το πρώτο κόμμα το οποίο ενημέρωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το σχετικό θέμα. Στην κόντρα παρενέβη ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σ. Λυκούδης λέγοντας πως «ως άνθρωπος της Αριστεράς έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα». Ταυτόχρονα, ωστόσο, επισημαίνει ότι η χώρα «δεν μπορεί να γίνει στέγη όλων των δυστυχισμένων του πλανήτη» και «επομένως υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».
Τις επόμενες ημέρες πάντως δεν αποκλείεται να μιλήσει και ο Γιάννης Ραγκούσης που υπερασπίστηκε με σθένος τις αλλαγές για την ιθαγένεια.

Πηγή: Έθνος

2 σχόλια

  1. ΚΑΡΑΚΑΞΕΣ.............!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bravo kai ston Lukoudi pou brike to sthenos gia aristero na pei kapoia autonooita pragmata. Einai toso sunaisthimatika anwrimoi oi Surizai, oute san paidia tou dimotikou den skeftontai.

    Otan tha anakalupsoun tin enoia tis lexis Malakas opws tin enoousan oi progonoi mas, tote tha doune ton euato tous ston Kathrefti. Auti eiai h pragmatikh epanastasi pou prepei na kanoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.