Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ... ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ!

Το Ιράν ενεργεί "με τη λογική" και δε θα κλείσει τα στενά του Χορμούζ, απ΄όπου διακινείται περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας π...

Το Ιράν ενεργεί "με τη λογική" και δε θα κλείσει τα στενά του Χορμούζ, απ΄όπου διακινείται περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, παρά μόνον εάν "απειληθούν σοβαρά" τα συμφέροντά του, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί.

"Εχουμε σχέδια που αφορούν το κλείσιμο των στενών του Χορμούζ, γιατί η στρατιωτική ηγεσία πρέπει να έχει σχέδια για κάθε περίσταση", δήλωσε ο ιρανός στρατηγός σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

''Ομως, το Ιράν, το οποίο ενεργεί με τη λογική δε θα κλείσει το θαλάσσιο αυτό δίαυλο, απ΄όπου διακινείται το 40% της παγκόσμιας ενέργειας, παρά μόνο εάν απειληθούν σοβαρά τα συμφέροντά του", τόνισε ο στρατηγός Φιρουζαμπαντί.

Πολλοί ιρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει τους τελευταίους μήνες ότι το Ιράν μπορεί να κλείσει τα στενά του Χορμούζ εάν οι πυρηνικές του εγκαταστάσεις δεχθούν επίθεση από το Ισραήλ. Κάθε φορά που διατυπώνονται οι απειλές αυτές, οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι θα επέμβουν στρατιωτικά για να διατηρήσουν ανοιχτό το θαλάσσιο αυτό δίαυλο. Πηγή: ΑΠΕ

-----------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.