Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΙΝΔΙΑ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ...!!!

Σε κατάσταση πολιορκίας έχει κηρυχθεί η επαρχία Κοκρατζάρ, στο κρατίδιο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλα...


Σε κατάσταση πολιορκίας έχει κηρυχθεί η επαρχία Κοκρατζάρ, στο κρατίδιο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλαντές, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσπάσει άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε Ινδουιστές, μέλη της φυλής Μπόντο, και σε μουσουλμάνους μετανάστες, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων.

Από την Παρασκευή που ξέσπασαν οι νέες συγκρούσεις, μετά τον φόνο τεσσάρων Ινδουιστών, σε αντίποινα για τον φόνο δύο μουσουλμάνων φοιτητών στις αρχές Ιουλίου, περίπου 50,000 χωρικοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε κυβερνητικούς καταυλισμούς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, καθώς χιλιάδες σπίτια σε 500 χωριά και οικισμούς τυλίχτηκαν στις φλόγες από αγνώστους.

Οι στρατιωτικές μονάδες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τις ταραχές, περίπου 5.000 βαριά οπλισμένοι στρατιώτες, έχουν μάλιστα λάβει εντολές να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση τους ύποπτους για εμπρησμό. «Δώσαμε εντολή να πυροβολούν απευθείας γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αποτελεσματικά» δήλωσε την Τρίτη, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Η εχθρότητα και η ανταλλαγή κατηγοριών λόγω εδαφικών διαφορών σιγοβράζουν εδώ και πολλά χρόνια ανάμεσα στη φυλή Μπόντο, που διατηρεί καθεστώς ημι-αυτονομίας, και τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, που προέρχονται κυρίως από την περιοχή της Βεγγάλης. Η ξενοφοβία και το αντί-ισλαμικό μένος έχει σημειώσει νέα έξαρση, αλλά οι κατά καιρούς συγκρούσεις και οι εμπρησμοί σε σπίτια και περιουσίες είναι μία τακτική που και οι δυο πλευρές εφαρμόζουν από τη δεκαετία του '90.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους μουσουλμάνους που ζουν σήμερα στο Ασάμ είναι εργάτες γης, παιδιά μεταναστών από το Μπαγκλαντές που εγκαταστάθηκαν εκεί πριν από δεκαετίες και έχουν γεννηθεί στην περιοχή. Το πρόβλημα, όπως και σε άλλες περιοχές, είναι ο υπερπληθυσμός, που οδηγεί σε άγριες συγκρούσεις για την χρήση καλλιεργήσιμων εδαφών, σε περιοχές που οι Μπόντο δικαίως θεωρούν πατρογονικά εδάφη τους.

Το πρωί της Τρίτης, πλήθος 500 περίπου μουσουλμάνων επιτέθηκε με πέτρες και τούβλα σε συρμό του τρένου ενώ διέσχιζε τα σύνορα του Ασάμ με τη δυτική Βεγγάλη, τραυματίζοντας πολλούς επιβάτες. Η αστυνομία άνοιξε πυρ για να διαλύσει τον όχλο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων από τους επιτιθέμενους. Το ίδιο τρένο ακινητοποιήθηκε και τη Δευτέρα από διαδηλωτές της μουσουλμανικής κοινότητας, που αντιπροσωπεύει το 33% του συνολικού πληθυσμού στο κρατίδιο Ασάμ. Τα γεγονότα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια του σιδηροδρόμου, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων. tovima.gr

1 σχόλιο

  1. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΩΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.
    (το αντιθετο απο οτι επιδιωκουν οι ΗΠΑ)

    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.