Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ ΝΑΟΥΣΑΣ!

ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... Σύμφωνα με αναγνώστριά μας, το δευ...

ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Σύμφωνα με αναγνώστριά μας, το δευτεριάτικο επεισόδιο στο Άνω Ζερβοχώρι μεταξύ πολιτών και αθιγγάνων του εκεί οικισμού είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η αναγνώστριά μας μάς παρέπεμψε σε προγενέστερο...
δημοσίευμα του τελευταίου φύλλου του ‘Παρατηρητή’ (13/7), σύμφωνα με το οποίο η Βερόνικα Παπαδοπούλου από το Ζερβοχώρι δέχθηκε επίθεση την προπερασμένη Κυριακή, όταν μετά από ένα σύντομο διάλογο που είχε με αθίγγανη του οικισμού ROM στη ‘Ροδίνα’ τής εκσφενδόνισαν γλάστρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να πέσει κάτω. Στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από την ίδια γυναίκα, όπως διηγήθηκε η ίδια, αλλά ευτυχώς ο άντρας της επενέβη και την απομάκρυνε.
Η  Βερόνικα Παπαδοπούλου έχει χάσει την ηρεμία της όλα αυτά τα χρόνια (πάνω από 10). Αυτή και η μητέρας της βιώνουν το τεράστιο πρόβλημα της ανομίας των τσιγγάνων γειτόνων τους αλλά και της εγκατάλειψης των αρχών που τους έχουν αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος τους.
Η ίδια εξομολογείται στον ‘Παρατηρητή’:
«Ζω εδώ και 12 χρόνια στην περιοχή. Γυρνάμε από τη δουλειά στο σπίτι μας και δεν ξέρουμε εάν θα ξεκουραστούμε, εάν θα ηρεμήσουμε ακόμη και τις ώρες κοινής ησυχίας. Τρίζουν τα παράθυρα τα πάντα από την υπερβολική ένταση. Δεν σέβονται τίποτε, με την όποια παρατήρηση δεχόμαστε βρισιές, απειλές, κυρίως όταν καλούσαμε αστυνομία που ποτέ δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της. Αναγκαστικά το ανεχόμαστε, όπως και τα περιττώματα γύρω από το σπίτι μας. Ανήλικα δίχως δίπλωμα οδηγούν οχήματα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε απευθυνθεί στον δήμο, στον εισαγγελέα, στην αντιπεριφέρεια, στην αστυνομία, στον Αστυνομικό Δ/ντή. Είδαμε μόνο υποσχέσεις. Αναμένω ακόμα τα αποτελέσματα των  ενεργειών του δήμου, της επιχείρησης που θα εξακριβώσει εάν οι αθίγγανοι είναι οι νόμιμοι ή μένουν προσωρινά εδώ.
Την Κυριακή είχαμε και το συγκεκριμένο συμβάν. Καθώς σχόλασα από τη δουλειά μια τσιγγάνα που δεν είναι καν δημότισσά μας ήρθε με θράσος να με κάνει «δήθεν παρατήρηση» ότι σήκωσα σκόνη με το όχημά μου, επειδή την προηγουμένη είχα καλέσει την αστυνομία και με έχουν στο μάτι. Με έβρισε επειδή δεν δέχθηκα να συζητήσω μαζί της και με πέταξε τη γλάστρα πάνω μου (στο κεφάλι), που την είχε πάρει προηγουμένως από την περίφραξή μου. Στη συνέχεια με τράβηξε από τα μαλλιά ενώ είχα πέσει κάτω από το χτύπημα. Εκείνη τη στιγμή ο άντρας της τη σταμάτησε, έσπευσε η μητέρα μου και με σήκωσε και πήγα στο νοσοκομείο, όπου κάθισα μέχρι τις απογευματινές ώρες (από το μεσημέρι), όμως αναγκάστηκα με δική μου υπογραφή να βγω γιατί η μητέρα μου θα έμενε μόνη της στο σπίτι και φοβόμουν μήπως την πειράξουν και αυτή, επειδή τα πνεύματα είχαν ανάψει. Σκοπεύω στο επόμενο διάστημα να προβώ σε μήνυση και έχει γίνει καταγγελία ενώ το συμβάν το έχω γνωστοποιήσει και στον δήμο και στον ίδιο τον δήμαρχο.
Ζητώ από τον δήμο να γίνει αυτή η επιχείρηση «σκούπα». Φέτος τα πράγματα είναι ιδιαίτερα τεταμένα, η υπομονή του κόσμου τελειώνει, επιτέλους θα πρέπει να βρούμε στο σπίτι μας την ηρεμία. Κυρίως αυτοί που δεν είναι δημότες είναι εντελώς ανεξέλεγκτοι και επηρεάζουν και τους δημότες αθίγγανους. Έχω βρει και έναν από αυτούς μέσα στο σπίτι μου δίχως να πάρει την άδειά μας πάνω στη σκεπή και στην προσπάθεια μου να τον κατεβάσω με έβρισε γιατί του είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία. Κλείνοντας θέλω να δηλώσω με πλήρη συνείδηση ότι εάν με βρουν σε «οποιαδήποτε κατάσταση», υπεύθυνοι θα είναι οι ROMA, γιατί έχω δεχθεί πολλές απειλές για τη σωματική μου ακεραιότητα και τη ζωή μου και αυτό θέλω να καταγραφεί».
Σημείωση των ‘Έπεα’: Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, τα πράγματα είναι αρκούντως σοβαρά στο Ζερβοχώρι και το Αγγελοχώρι. Οφείλουν να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές, διότι ήδη οι (πραγματικά) αγανακτισμένοι κάτοικοι άρχισαν να προσβλέπουν σε βοήθεια από πολιτικές δυνάμεις που είναι έτοιμες για παρέμβαση από γειτονικό δήμο. Επιτέλους, οι αρχές ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
eleytheriadhs.blogspot.gr


1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.