Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!

Στόχος της Τρόικας είναι μέχρι τέλος Ιουλίου να είναι έτοιμο το μνημόνιο για την Κύπρο. Κλιμάκια της τρόικας έπιασαν από το πρωί δουλειά...

Στόχος της Τρόικας είναι μέχρι τέλος Ιουλίου να είναι έτοιμο το μνημόνιο για την Κύπρο.

Κλιμάκια της τρόικας έπιασαν από το πρωί δουλειά στη Λευκωσία, μετά την αίτηση της Κύπρου για παροχή στήριξης με σκοπό..
την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, μέχρι το 2015 ή 2016.

Ένα κλιμάκιο της τρόικας επισκέφθηκε το πρωί την Κεντρική Τράπεζα και ένα δεύτερο το υπουργείο Οικονομικών. Οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διεξάγουν διερευνητικές επαφές που αφορούν τον χρηματοοικονομικό τομέα και μακροοικονομικά θέματα, περιλαμβανομένων των δημοσιονομικών.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της τρόικας, που αριθμεί πέραν των 30 εμπειρογνωμόνων, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, αναμένει ότι η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρχικά θα συλλέξει στοιχεία για την οικονομία και την κατάσταση των τραπεζών και αφού τα αξιολογήσει θα επιστρέψει για συζητήσεις στη βάση της αξιολόγησής της.Είπε επίσης ότι μόνο καλό θα προκύψει για την Κύπρο, αφού θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση, στο μέγιστο δυνατό ποσό που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της.

Μετά τους εξονυχιστικούς ελέγχους από τα μέλη της Τρόικας, τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στα δημόσια οικονομικά, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το ύψος του δανείου, τους όρους και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Κύπρο.

Στόχος είναι το Μνημόνιο να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Ιουλίου, ενώ θα παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της διαγνωστικής μελέτης της Black Rock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών σε Ελλάδα και Κύπρο. taxalia.blogspot.com

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.