Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ...

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του Έπους του 1940, θα τιμηθούν...

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του Έπους του 1940, θα τιμηθούν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Φούρκας, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στη Φούρκα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει :
 * Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου
 * Σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIII Μεραρχίας
 * Ομιλία από τον κ. Αριστοτέλη Σταγκίκα, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Κόνιτσας
 * Αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου. Η αναπαράσταση θα γίνει από ηλικιωμένες γυναίκες σε συνεργασία με άνδρες της VIII Μεραρχίας
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» της Φούρκας.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία της Φούρκας, αφού προηγηθεί καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τον κ. Παναγιώτη Γαργάλα, Δήμαρχο Κόνιτσας.

2 σχόλια

  1. ΑΘΑΝΑΤΟΙ όλοι οι ήρωες πεσόντες για τα ιδανικά και την ελευθερία της Πατρίδας ! Τιμή στην μνήμη τους και αιώνια ευγνωμοσύνη για την ιερή θυσία τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γυναίκες της πίνδου, οι σουλιώτισες, οι ναουσαίες, οι Ελληνιδάρες τότε. Τώρα τατιάνα, ελένη, πετρούλα, ανίτα, βίκυ και διάφορες παλιοσκύλες που το μόνο που τις νοιάζει είναι να δείχνουν τις κωλλάρες τους στις παραλίες με στρίνγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.