Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ... ΕΠΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ!

Επτά άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη...

Επτά άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ηράκλειο και Χάνια (από 25-6 έως 26-7) για την αντιμετώπιση της διακίνησης ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι επτά συνελήφθησαν για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας (σ.σ. σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχείων παιδικής πορνογραφίας), ενώ σε βάρος ακόμα οκτώ ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα. Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 13 Ελληνες και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας από 18 έως 69 ετών.

Ειδικότερα, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Ηράκλειο και Χανιά, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 15 κατηγορούμενοι κατείχαν σε ψηφιακή μορφή «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την περαιτέρω ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ότι δύο από τους κατηγορούμενους προσέλκυαν ανήλικους μέσω forums, chat-rooms και των social media, προφασιζόμενοι ότι είναι συνομήλικοι τους, και τους αποσπούσαν ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο, ενώ στη συνέχεια τους εκβίαζαν για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους. Όπως επίσης διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενοι διαμοίραζαν, αντήλλασαν και πωλούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Interpol και της Europol διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους συλληφθέντες είχαν καταβάλλει μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε για την αγορά ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας, είτε για την απευθείας παρακολούθηση υλικού κακοποίησης ανηλίκων, από «κρυφή» ιστοσελίδα του εξωτερικού. Παράλληλα διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδων και προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 13 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 14 σκληροί δίσκοι, που περιείχαν μεγάλο αριθμό ψηφιακών αρχείων παιδικής πορνογραφίας, δύο κινητά τηλέφωνα, 131 ψηφιακοί δίσκοι (DVD - CD),83 βιντεοκασέτες που περιείχαν πλήθος φωτογραφικών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, πλήθος εκτυπωμένων φωτογραφιών. Συνολικά κατασχέθηκαν 33.250 GB αποθηκευτικών μέσων ήτοι 16.625 ώρες προβολής video.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές. Ένας εξ αυτών προφυλακίσθηκε, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των υπολοίπων οκτώ ατόμων, υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.