Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΛΙΣ ΤΟ 5% ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΜΑΜΟΥΘ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΘΕΙ...! ΣΤΑ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ...!!!

Τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ ο «τζίρος» από τη ροή πολιτικού χρήματος για εξοπλισμούς.  Μόνον το 5% της συνολικής περιουσίας, σε ακίνητα αλλά...

Τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ ο «τζίρος» από τη ροή πολιτικού χρήματος για εξοπλισμούς.

 Μόνον το 5% της συνολικής περιουσίας, σε ακίνητα αλλά και λογαριασμούς, που ανήκει στον πρώην πανίσχυρο υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο έχει εντοπιστεί από τις συντονισμένες έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης, συνεκτιμώντας πολύτιμα στοιχεία που έχουν σταλεί από δικαστικές αρχές και άλλων χωρών, όπως η Ρωσία, η Γερμανία, αλλά και η Κύπρος. Αυτή η εκτίμηση των αρμόδιων δικαστικών αρχών, που βασίζεται στα στοιχεία της δικογραφίας, προσδίδει νέα διάσταση στο σκάνδαλο με τις πολιτικές πληρωμές που θεωρείται το σοβαρότερο ακόμα και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, σε ό,τι αφορά φαινόμενα πολιτικής διαφθοράς και μάλιστα σε τόσο υψηλό κυβερνητικό επίπεδο.

Οι αρχικές εκτιμήσεις για τις μίζες - μαμούθ εκατομμυρίων ευρώ που προήλθαν από τα εξοπλιστικά προγράμματα ρωσικής προέλευσης, για την αγορά των πυραύλων TORM1 που είχαν υπολογιστεί με βάση τα δεδομένα των εγγράφων της δικογραφίας σε 25 εκατ. δολάρια... ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η μελέτη, σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων εισαγγελικών αρχών προς την «Κ», της ογκωδέστατης δικογραφίας, που εμπλουτίστηκε από τα πολύτιμα στοιχεία του αρχείου που τηρούσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ανεβάζουν το ύψος της μίζας μόνον για τους ρωσικούς πυραύλους σε 81 εκατ. ευρώ!

Εγγραφο, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, περιγράφει τη συμφωνία για το πολιτικό χρήμα που δόθηκε στο παρασκήνιο της αγοράς των ρωσικών πυραύλων μεταξύ των συμβαλλόμενων πλευρών -πάντα σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο- σε ποσοστό 10% επί του συνολικού ποσού της εξοπλιστικής δαπάνης που έχει προκύψει ότι ανήλθε σε 800 εκατ. δολάρια!

Προμήθειες για TORM1

Οι μίζες μόνον για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα που διακινήθηκαν μέσω ενός περίπλοκου και καλά οργανωμένου δικτύου εξωχώριων εταιρειών -όλες έχουν πλέον εντοπιστεί- φθάνουν τα 81 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ένα μικρό μέρος του συνόλου του πολιτικού χρήματος που διακινήθηκε με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τα χρόνια που αυτός βρισκόταν στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες με την υποβολή νέων αιτημάτων δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα λογαριασμών σε Ελβετία, Κύπρο και αλλού προκειμένου να εντοπίσουν και άλλα κρίσιμα στοιχεία για τη ροή του πολιτικού χρήματος που πλέον υπολογίζεται σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ(!) έχουν ήδη απτές αποδείξεις και για τις μίζες που δόθηκαν -έστω τμήμα από αυτές- και για τη μεγάλη προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων από τη Γερμανία, υπόθεση που ήδη εξετάζεται -και αυτοτελώς- από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι μίζες για τα υποβρύχια, σύμφωνα με τα έγγραφα που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία για το πολιτικό χρήμα και την τεράστια περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου, αγγίζουν το 10% της συνολικής δαπάνης για τα υποβρύχια, τα οποία κόστισαν στο ελληνικό Δημόσιο, 3,2 δισ. ευρώ!

Ο πακτωλός του πολιτικού χρήματος που προήλθε από τα εξοπλιστικά προγράμματα -ερευνώνται και άλλες υποθέσεις όπως η αγορά των Partiot, των προγραμμάτων Ερμής και Souzana- σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων δικαστικών πηγών στην «Κ» είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί στο σύνολό του, καθώς όλο και περισσότερες εξωχώριες εταιρείες προκύπτουν από τα στοιχεία της δικογραφίας, ορισμένες από τις οποίες εμφανίζονται με έδρα φορολογικούς παραδείσους, όπως οι Παρθένοι Νήσοι και Νησια Κεϊμάν, για τις οποίες η άντληση στοιχείων μέσω δικαστικών συνδρομών προσκρούει σε ανυπέρβλητα εμπόδια…

Σπίτια παντού

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία ιδιοκτησίας του πρώην υπουργού ή μελών της οικογένειάς του, όπως η σύζυγος ή η κόρη του Αρετή, έχουν ήδη εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί 15 ακίνητα ανά την ελληνική επικράτεια, τα οποία κατά τις δικαστικές αρχές αγοράστηκαν από το παράνομο πολιτικό χρήμα, ωστόσο η πραγματική ακίνητη περιουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου υπολογίζεται ότι αριθμεί δεκάδες ακόμα ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την πρωτοφανή αυτή υπόθεση παράνομης διακίνησης πολιτικού χρήματος, κ. Γαβριήλ Μαλλής, είναι καθημερινά αποδέκτης επώνυμων -και ανώνυμων- καταγγελιών για ακίνητα ανά την επικράτεια, που φέρεται ότι ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα - αφανείς ιδιοκτήτες, ενώ στην πραγματικότητα η ιδιοκτησία ανήκει στον πρώην υπουργό.

Ανάλογα στοιχεία έχουν φθάσει στις δικαστικές αρχές για ακίνητα του Ακη Τσοχατζόπουλου στο εξωτερικό, κυρίως στην Ιταλία, αλλά και στο Παρίσι και το Λονδίνο, τα οποία και ερευνώνται, όπως άλλωστε ερευνώνται με επιτυχία και στοιχεία για συμμετοχή του ιδίου ή μελών της οικογένειάς του σε διάφορες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό…

Κλείνει τρεις μήνες στον Κορυδαλλό


Σχεδόν τρεις μήνες συμπληρώνει στις φυλακές Κορυδαλλού, κρατούμενος στην 6η πτέρυγα, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο άλλοτε πανίσχυρος κυβερνητικός αξιωματούχος περνάει τις ώρες του διαβάζοντας τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τις μίζες και τις παράνομες πολιτικές πληρωμές, ενώ παρακολουθεί ανελλιπώς τον Τύπο και όσα γράφονται για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κυρίως τη δική του υπόθεση. Βλέποντας ελάχιστα πρόσωπα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος επικοινωνεί συχνά με το νομικό του επιτελείο για να ενημερώνεται για τις δικαστικές εξελίξεις και να αντιδρά με ανακοινώσεις προς τον Τύπο, όπως πρόσφατα, όταν απορρίφθηκε το αίτημα της συζύγου του για αποφυλάκισή της. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εμφάνιση από τον έγκλειστο συμπεριφορών που «δεν συνάδουν με τη λογική» και την ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνει, έχουν περιέλθει σε γνώση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται στο πλαίσιο της υπεράσπιστης του εαυτού του και κυρίως της προετοιμασίας κλίματος για πιθανή μελλοντική αποφυλάκισή του. newsbeast.gr

2 σχόλια

  1. Ξέρεις να κλέβεις;;; Ξέρω!! Ξέρεις να κρυφτείς;;; Όχι!!! ε τότε μην κλέβεις. Ο Ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τον δεύτερο λυπούνται!!!! Φαίνεται ότι ο αστράτευτος γιδοβοσκός δεν είχε ακούσει τίποτα από την λαϊκή θυμοσοφία!!! Αχόρταγος ο "μεγάλος"!!!! Ούτε χαβούζα να 'τανε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητείται σκατίατρος ο οποίος θα εκδόσει σκατόχαρτο για αποφυλάκιση μιζαδόρου. Πληρωμή μετρητοίς. Πληροφορίες: κόρη με τις ελιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.