Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 205 ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ... ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ PKK!

Σε κλίμα έντασης άρχισε στην Κωνσταντινούπολη η δίκη 205 Κούρδων αντιφρονούντων -ανάμεσά τους διανοούμενοι και μέλη του κουρδικού Κόμματος...

Σε κλίμα έντασης άρχισε στην Κωνσταντινούπολη η δίκη 205 Κούρδων αντιφρονούντων -ανάμεσά τους διανοούμενοι και μέλη του κουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP)- οι οποίοι οδηγήθηκαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες του PKK.

Μεταξύ των Κούρδων που οδηγήθηκαν στο εδώλιο, 140 εκ των οποίων είναι προφυλακισμένοι, βρίσκεται η γνωστή πανεπιστημιακός Μπουσρά Ερσανλί και ο εκδότης Ράγκιπ Ζαρακολού, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες διώξεις. Βάσει του κατηγορητηρίου, η προφυλακισμένη εδώ και οκτώ μήνες Μπουσρά Ερσανλί κινδυνεύει με κάθειρξη 15 ετών ως «υπεύθυνη τρομοκρατικής οργάνωσης», ενώ ο Ζαράκολου, ο οποίος είναι ελεύθερος υπό όρους από τον Απρίλιο, κινδυνεύει με 10 χρόνια κάθειρξη για παροχή βοήθειας προς τρομοκρατική οργάνωση.

Οι 205 ύποπτοι κατηγορούνται για σχέσεις με την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), οργάνωση που θεωρείται από τις τουρκικές αρχές πολιτικό σκέλος του PKK. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων θέλει να υποκαταστήσει το τουρκικό κράτος στις τοπικές κοινότητες των επαρχιών της νοτιοανατολικής Ανατολίας, στις οποίες κατοικούν κυρίως Κούρδοι δημιουργώντας μια διοικητική δομή παράλληλη προς τους επίσημους θεσμούς.

Η δίκη άρχισε με ένταση ανάμεσα στο δικαστήριο και τους κατηγορουμένους, καθώς πολλοί αρνήθηκαν να μιλήσουν σε άλλη γλώσσα εκτός της κουρδικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.