Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΩΜΑΛΙΑ VS OMAΛΟΤΗΤΟΣ... ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Με παρέλαση και συναυλία, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Gay Pride, με στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των ...

  Με παρέλαση και συναυλία, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Gay Pride, με στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ατόμων.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τις… ευλογίες του Δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη και την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, όταν ομάδα ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εκτόξευσαν αβγά και φώναξαν συνθήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν οι ροζ σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, που κυμάτιζαν στην παρέλαση και τα συνθήματα εναντίον της Χρυσής Αυγής.  tro-ma-ktiko.blogspot.com

Ακούστε στο Βίντεο το σύνθημα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

1 σχόλιο

  1. "Άλλα αντί άλλων" η ενημέρωση από τους δημοσιογράφους.

    Οι διαμαρτυρόμενοι δεν συγκεντρώθηκαν έξω από τη μητρόπολη όπως λέει το ρεπορτάζ αλλά αρχικά για μισή περίπου ώρα είχαν κλείσει την έξοδο από τον πεζόδρομο (δηλαδή έκλεισαν την πρόσβαση προς την παραλία που ήταν η κατεύθυνση της πορείας). Αλυσοδέθηκαν μάλιστα.
    Στη συνέχεια η αστυνομία με βία τους απώθησε στην απέναντι γωνία (Τσιμισκή-Αγ.Σοφίας από την κάτω μεριά). Και όταν -μία ώρα αργότερα- πήγε να ξεκινήσει η πορεία έγιναν κ πάλι επεισόδια (όταν οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να μπούν μπροστά κ να την εμποδίσουν).
    Όλα αυτά έγιναν στη συμβολή Αγ.Σοφίας-Τσιμισκή δηλαδή δίπλα στον πεζόδρομο που γινόταν η "εκδήλωση" των gay κλπ και όχι έξω από τη μητρόπολη που είναι εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω.

    Αρκετά καλή περιγραφή υπάρχει εδώ:
    http://antiparakmi.blogspot.gr/2012/06/gay-parade.html
    και εδώ:

    http://makedoniki-falagga.blogspot.gr/2012/06/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.