Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ... ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ...!!!

Στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα κατέληξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζ...


Στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα κατέληξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, δίδοντας το στίγμα για τις προθέσεις του.

Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον κ. Σουρνάρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και θα τον προτείνει στους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

Πλέον, η τελική πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στις 19.30 το απόγευμα στην πρωθυπουργική κατοικία στην Κηφισιά. Μάλιστα, στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχει και ο νέος υπουργός, προκειμένου να γίνει η σχετική προετοιμασία της ελληνικής αντιπροσωπείας για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε..

Από το πρωί, ο κ. Στουρνάρας ήταν ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του κ. Βασίλη Ράπανου. Ωστόσο, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο κ. Κουβέλης έκανε πρόταση και για τον Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών από το 1996 έως το 2000 και στη συνέχεια από το 2001 έως το 2004 είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα ονόματα των κ.κ. Ζανιά και Σταϊκούρα και Γιαννίτση ακούστηκαν επίσης για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ωστόσο, ως φαίνεται, προκρίθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, πρόεδρος του ΙΟΒΕ και εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Σημίτη.

Το who is who του Γιάννη Στουρνάρα

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου του 1956. Τελείωσε το Δημόσιο Γυμνάσιο Φιλοθέης και αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978, ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, από το οποίο απέκτησε Master και Διδακτορικό με ειδικότητα στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική.

Εργάστηκε μεταξύ άλλων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ως Research Fellow και ως Lecturer στο Κολέγιο St. Catherine΄s. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής, και της Τράπεζας της Ελλάδος σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής.

Είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει από το 1989 Μακροοικονομία και Οικονομική Πολιτική.

Από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, συμμετέχοντας μάλιστα από τη θέση αυτή στον σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ε.Ε.. Από τη θέση αυτή μετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ενώ υπήρξε και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Από το 2000 μέχρι το 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ενώ από το 2005 μέχρι τον Αύγουστο του 2008 ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακής. zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.