Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ... ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως ευελπιστεί ότι οι απογοητευμένοι συντηρητικοί θα συνταχθούν σε μία νέα πατριωτική...


Η ηγέτις της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως ευελπιστεί ότι οι απογοητευμένοι συντηρητικοί θα συνταχθούν σε μία νέα πατριωτική συμμαχία που δημιουργεί την ελπίδα να κερδίσει επαρκείς έδρες, που θα της δώσουν την ευκαιρία να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα, για πρώτη φορά την τελευταία 25ετία.

Η Λεπέν, που προκάλεσε την έκπληξη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο, με περίπου τον έναν στους πέντε Γάλλους να ψηφίζει το πρόσωπό της, έχει αρνηθεί να στηρίξει τον απερχόμενο συντηρητικό πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την Κυριακή.

Εκτός της διεκδίκησης της προεδρίας, για την οποία στα προγνωστικά προηγείται ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, η Λεπέν εστιάζει την προσοχή της στις βουλευτικές εκλογές του ερχομένου μηνός, όπου ελπίζει ότι θα κερδίσει έδρες στην Εθνοσυνέλευση, ευελπιστώντας ότι θα ξεπεράσει και τις 15, που θα τις επιτρέψουν να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα.

"Είναι εμφανές πως υπάρχουν πολλοί στον χώρο που δεν κατανοούν την ηγεσία του UMP και βρίσκονται εγγύτερα στις αξίες και τις ιδέες μας", τόνισε η Λεπέν στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη στο κόμμα του Σαρκοζί.

"Η επιτυχία θα ήταν να επιστρέψουμε στην Εθνοσυνέλευση απ’ όπου μας έχουν εξορίσει επί 25 χρόνια. Κερδίζοντας μία, δύο, τρεις, τέσσερις, ή πέντε έδρες θα είναι μία επιτυχία, αλλά εμείς επιδιώκουμε περισσότερες κι αυτό θα εξαρτηθεί από τη δυναμική που θα δημιουργηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές", τόνισε η Λεπέν.

Εκμεταλλευόμενη την ώθηση που της δίνει το κύμα δυσαρέσκειας για την οικονομική κατήφεια και την αυξημένη ανεργία, η Λεπέν συνασπίζει στη σκέπη της εθνικιστές, παραδοσιακούς Γκωλικούς και οπαδούς μικρότερων παρατάξεων υπό τη σημαία μίας νέας συμμαχίας με τίτλο «Συσπείρωση Μπλε Μαρέν» (Rassemblement Blue Marine).

Ο συνασπισμός αυτός, που κάνει λογοπαίγνιο με το βαπτιστικό της όνομα και το παραδοσιακό χρώμα της γαλλικής δεξιάς, θα έχει συγκροτηθεί εντός των προσεχών ημερών και η Λεπέν ευελπιστεί πως θα προσδώσει μία πιο εύηχη και εκλεπτυσμένη χροιά στο άλλοτε ακραίο κόμμα της, το οποίο η ίδια θέλει να φέρει στη χορεία των κομμάτων του κατεστημένου πολιτικού φάσματος. enikos.gr


-------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.