Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΚΑΡΕΦ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Οι ιταλικές αρχές εκτιμούν ότι οι ένοπλοι που τραυμάτισαν χθες το διευθυντή μίας εταιρείας πυρηνικής τεχνολογίας ενδέχεται να είναι μέλη μ...

Οι ιταλικές αρχές εκτιμούν ότι οι ένοπλοι που τραυμάτισαν χθες το διευθυντή μίας εταιρείας πυρηνικής τεχνολογίας ενδέχεται να είναι μέλη μίας ριζοσπαστικής Μαρξιστικής-Λενινιστικής ομάδας, ή αναρχικοί που συνδέονται με την οικολογική τρομοκρατία.

«Το ύφος της επίθεσης θυμίζει σαφώς τις Ερυθρές Ταξιαρχίες» τόνισε πηγή προσκείμενη στις έρευνες στο Reuters, αναφερόμενη στην ομώνυμη ακροαριστερή οργάνωση που είχε αναπτύξει εκτεταμένη ένοπλη δράση στις δεκαετίες του '70 και '80.

«Εάν μέχρι τα τέλη της αυριανής ημέρας δεν αναλάβει κανείς την ευθύνη για την επίθεση, τότε αυτό θα συνιστά ανωμαλία», τόνισε άλλη πηγή των διωκτικών αρχών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ansaldo Nucleare Ρομπέρτο Αντινόλφι, 53 ετών, δέχθηκε πυρά από κοντινή απόσταση την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στη Γένοβα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με πιστόλι τύπου Τοκάρεφ, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως από τις ακροαριστερές οργανώσεις, ή το οργανωμένο έγκλημα.

Η εταιρεία του αποτελεί τμήμα της Ansaldo Energia, την οποία ελέγχει ο όμιλος κατασκευής αμυντικών συστημάτων Finmeccanica, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στην Ιταλία μετά την Φίατ.

Ο όμιλος της Ansaldo είχε αποτελέσει στόχο και των Ερυθρών Ταξιαρχιών σε μία από τις πρώτες επιχειρήσεις της οργάνωσης στη δεκαετία του '70.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πιθανολογούν πως η επίθεση μπορεί να σχετίζεται και με τις δραστηριότητες της Ansaldo Nucleare στην ανατολική Ευρώπη, όπου η εταιρεία πωλεί την τεχνογνωσία της για τη διαχείριση τοξικών απορριμμάτων, έπειτα από την απαγόρευση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας που θεσπίσθηκε μετά το περσινό, σχετικό, δημοψήφισμα στην Ιταλία.

Ο επικεφαλής της ορθοπεδικής κλινικής στο νοσοκομείο της Γένοβας Φεντερίκο Σαντολίνι, τόνισε πως ο Αντόλφι, μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε, πέρασε μία ήσυχη νύκτα και σύντομα θα λάβει εξιτήριο. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.