Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 74 ΕΚΑΝΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!

ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ.. . Ο κ. Παύλος Αποστολίδης είναι Πρέσβης ε.τ., πρώην Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ...


ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ...

Ο κ. Παύλος Αποστολίδης είναι Πρέσβης ε.τ., πρώην Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Να υπενθυμίσω επίσης την συνημμένη ανάλυση του για το κυπριακό όπου μεταξύ άλλων γράφει ότι " in 1974, a Turkish force landed on the island in response to a coup against President Makarios inspired by the Athens –then-rulingjunta".

Δηλαδή η Τουρκία αποβιβάστηκε (landed), (περίπου ειρηνικά) στην Κύπρο (και συνεπώς δεν εισέβαλε, invated), εξ αιτίας του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου και όχι γιατί το σχεδίαζε επί σειρά ετών.

Ως λόγο της "αποβίβασης" δείχνει να αποδέχεται και να δικαιολογεί έτσι την "αποβίβαση" των Τούρκων, το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, χωρίς να αναφέρει ότι με βάση τις συνθήκες εγγύησης η Τουρκία είχε ως μόνον δικαίωμα να επαναφέρει την προτέραν συνταγματικήν τάξην και όχι να καταλάβει το 40% του κυπριακού εδάφους, να δολοφονήσει χιλιάδες ελληνοκυπρίους, να μετατρέψει σε πρόσφυγες το 35% των ελληνοκυπρίων και να κλέψει τις περιουσίες των ανθρώπων αυτών.

Ουδέν επίσης αναφέρει ότι πάγιος στόχος της Τουρκίας ήταν και είναι τουρκοποίηση της Κύπρου και ουδεμία κρίση εκφέρει για το σχέδιο Ανάν τουρκοποίησης της Κύπρου και σχεδόν ψέγει τους ελληνοκυπρίους που το απέρριψαν.

Όλα τα παραπάνω γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, κι εμείς τα καταθέτουμε και συμπληρώνουμε...


Είναι γεννημένος το 1942, απόφοιτος της Νομικής Σχολής, ο «λόρδος» της ελληνικής διπλωματίας εντάχθηκε στο σώμα σε ηλικία 23 ετών και σταδιακά πέρασε από πολλά κρίσιμα πόστα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως του συμβούλου της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα, του πρεσβευτή στην Κύπρο, αλλά και του μονίμου αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η κορύφωση στην πολύχρονη καριέρα του ήρθε το 1999, όταν τέθηκε από τον Κ. Σημίτη επικεφαλής της ΕΥΠ, με ειδική αποστολή να αναδιοργανώσει την υπηρεσία μετά το φιάσκο της υπόθεσης Οτσαλάν.


--------------------------------------------


2 σχόλια

  1. Από μια "άποψη" έχει ....δίκιο!!! Λαμβανομένων υπ' όψιν της προσυνεννοήσεως των πολιτικάντηδων (Μούσκου και κουφού "εθνάρχη") με τον Κίσσινγκερ, της προδοτικής θέσεως των Μπονάνου Αραπάκη και Παπαγεωργίου και σία,την βλακεία των Ιωαννίδη-Ανδριτσόπουλου, την ανυπαρξία, (πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων όπως π.χ. Κουρούπης, Τσωμάκης, Μπιστάκης, Μανουράς και μερικοί άλλοι) αντίστασης επί των ακτών και το μπάχαλο που επικρατούσε στην Ε.Φ., οι Τούρκοι έκαναν όχι απλώς "αποβίβαση", αλλά..... "εκδρομή"!!!!!Ας όψονται οι ένοχοι που δεν δικάστηκαν μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OLOI AYTOI OI LORDOI TOY KERATA MAS EFERAN SAYTA TA XALIA TON ANTHROPO H MALAKIA TON DERNEI H EINAI POYLIMENOS KAI AYTOS OPOS TOYS ALLOYS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.