Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ! "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ"

Αιφνιδίασε η Μόσχα με μία κίνηση που, όπως εκτιμάται, στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην Τουρκία με την ουσιαστική απόρριψη του συνόλου των το...

Αιφνιδίασε η Μόσχα με μία κίνηση που, όπως εκτιμάται, στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην Τουρκία με την ουσιαστική απόρριψη του συνόλου των τουρκικών αιτιάσεων αναφορικά με τα δήθεν δικαιώματα που έχουν στην ΑΟΖ της Κύπρου. Πριν από λίγες ώρες και με σκληρή γλώσσα, εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης χαρακτήρισε «κυπριακό έδαφος υπό τουρκική κατοχή» τη Βόρεια Κύπρο.

Με αφορμή το ζήτημα των ιδιοκτησιών στη Βόρεια Κύπρο, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Ρώσους πολίτες να απέχουν από την αγορά ακινήτων «στο έδαφος της λεγόμενης ''τουρκικής δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου'', που είναι κατεχόμενο μέρος από την Τουρκία και αναγνωρίζεται μόνον από την Άγκυρα».

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι «το τμήμα αυτό της Κύπρου βρίσκεται υπό κατοχή και ανήκει στην ανεξάρτητη και διεθνώς αναγνωρισμένη Δημοκρατία της Κύπρου και πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε έντονα την παράνομη απόφαση με τα ψηφίσματα του 1983 και του 1984».

«Η αγορά ενός ακινήτου στην Κατεχόμενη Κύπρο είναι παράνομη, αφού τα περισσότερα ακίνητα ανήκουν νόμιμα στους Έλληνες Κύπριους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής το 1974. Η αγορά ακινήτων συνδέεται με μεγάλους κινδύνους, αφού εκκρεμούν αγωγές που κατατέθηκαν από τους ιδιοκτήτες» προειδοποίησε η Ζαχάροβα.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Κύπρου για την ιδιοκτησία, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου ιδιοκτήτη, είναι απάτη και τιμωρείται με φυλάκιση επτά ετών!

 Σημειώνει μάλιστα ότι «Τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτειά της είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται» defencenet.gr

1 σχόλιο

  1. Να γινουν και τιποτα αγωγες σε αυτους που ειδη εχουν αγορασει και εχουν χτισει στα κατεχομενα για αποδοχη προιοντων εγκληματος .

    Οι δε νομιμοι δικαιουχοι να αιτηθουν αποζημιωσης απο τους καταπατητες (Αγγλους , Γερμανους κλπ ΑΛΛΑ ΟΧΙ τουρκους γιατι ΜΟΝΟ η τουρκια αναγνωριζει τα κατεχομενα ως "κρατος")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.