Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΤΩΡΑ! 21:00 ΤΗΣ 20ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967! ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ "Ω"... Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΚΑΡΕΖΟΥ!

20 Απριλίου, ώρα 9:00 μμ. Η ώρα "Ω" όπως είχαν χαρακτηρίσει την 2α πρωινή της 21ης Απριλίου οι Αξιωματικοί, πλησίαζε... Παπαδόπ...


20 Απριλίου, ώρα 9:00 μμ. Η ώρα "Ω" όπως είχαν χαρακτηρίσει την 2α πρωινή της 21ης Απριλίου οι Αξιωματικοί, πλησίαζε... Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος αναχωρούν μαζί από το σπίτι του αντισυνταγματάρχη Μιχαήλ Μπαλόπουλου στην Νέα Σμύρνη όπου πραγματοποιήθηκε η προτελευταία συνάντηση της "Επαναστατικής Επιτροπής". Μιά τελευταία σύσκεψη για τις 11:00 μμ είχε καθοριστεί στο σπίτι του Δημήτρη Ιωαννίδη στο Γαλάτσι λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο καθένας για το γραφείο ή την Μονάδα του.

.….Στους δρόμους οι Αθηναίοι έτρεχαν να προλάβουν τις τελευταίες τους δουλειές, ανύποπτοι για ό,τι θα συνέβαινε την επομένη.

-Που να ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο, μονολόγησε καθώς έβλεπε έξω από το παράθυρό του ο Γ. Παπαδόπουλος, που καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού.
-Θα σταματήσουν οι φασαρίες και θα ηρεμήσουν, πρόσθεσε ο Νικόλαος Μακαρέζος που κρατούσε το τιμόνι…

Από το ραδιόφωνο οι δυο συνταγματάρχες άκουγαν το δελτίο ειδήσεων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Κυριότερη είδηση της ημέρας τα μέτρα που εξήγγειλε για τους αγρότες ο υπουργός Γεωργίας Ευάγγελος Αβέρωφ. Διπλασιασμός των αγροτικών συντάξεων, από τις 200 στις 400 δρχ., ολοκλήρωση της εφαρμογής της νοσοκομειακής περίθαλψης και επέκταση του προγράμματος της αγροτικές στέγης...

-Καλές οι εξαγγελίες του κυρίου υπουργού, γενναία τα μέτρα του, αλλά θα μείνουν στα λόγια, παρατήρησε ο Μακαρέζος.
-Είναι μέτρα που θα ανακούφιζαν τους πολύπαθους αγρότες μας, πρόσθεσε ο Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι "δεν θα ήταν άσχημη ιδέα τα μέτρα αυτά να τα εφάρμοζε η δική μας επαναστατική κυβέρνηση"…

Και πράγματι, λίγες μόνο μέρες μετά την επικράτηση του πραξικοπήματός τους εφάρμοσε τις εξαγγελίες Αβέρωφ ο υπουργός Γεωργίας Αλέξανδρος Ματθαίου, με επιπλέον προσθήκη την κατάργηση των αγροτικών χρεών.

----------------------------------

3 σχόλια

  1. O ΤΕΛΕΥΤΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΩΤΗΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε οι αξιωματικοί είχαν κάκαλα ,οι σημερινοί έχουν τσιτσία,έρποντας πρακαλούνε για ρουσφετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΚΑΘΕΤΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.