Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ!

ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΡΕ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΑΣ... ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Οι κατοχικές αρχές με μια κίνηση που δεν βοηθά καθόλου...



ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΡΕ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΑΣ... ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ:

«Οι κατοχικές αρχές με μια κίνηση που δεν βοηθά καθόλου το συνεχή διάλογο που διεξάγεται για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα των ΗΕ απαγόρευσαν χθες στον Επίσκοπο Καρπασίας να μεταβεί στην κατεχόμενη γη μας. Θεωρούμε ότι οι κατοχικές αρχές με την κίνηση αυτή, επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και διχασμού εντός της Ιεράς Συνόδου, γεγονός το οποίο καταδικάζουμε.

Επίσης, θεωρούμε την απαγόρευση ενός Επισκόπου να επισκεφθεί, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες πόνου και αδικίας, το ποίμνιό του ως απαράδεκτη.

Η φυσική θέση του Επισκόπου Καρπασίας είναι η Καρπασία και του Επισκόπου Μόρφου η Μόρφου. Τέτοιες νοοτροπίες δεν βοηθούν τον λαό μας και προπάντων την πολιτική ηγεσία του τόπου και το κλίμα για μια μελλοντική, ειρηνική συνύπαρξη.

Ως ιεράρχης μιας ημικατεχόμενης μητροπόλεως εκφράζω πικρία και απαγοήτευση για το χθεσινό συμβάν και δηλώνω ότι δεν θα μεταβώ στα κατεχόμενα παρά μόνο όταν επιτραπεί η μετάβαση του Επισκόπου Καρπασίας.

Δηλώνω ότι επιθυμώ να ολοκληρώσω την προσκυνηματική επίσκεψη με τον Επίσκοπο Καρπασίας στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου για να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος της Ακανθούς, πράγμα το οποίο θα πραγματοποιούσαμε χθες.

Εύχομαι η χθεσινή κίνηση να ήταν σπασμωδική και ένα μεμονωμένο περιστατικό και να μην αποτελεί συγκεκριμένη πολιτική».

----------------------------------------------

1 σχόλιο

  1. ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ... ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ... ΤΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ "ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ" ΣΑΣ...

    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ.. ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.