Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ... Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΟΚΑ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ όπου παρά τις κακουχίες, την έλλειψη στρατιωτικού υλικού...


Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ όπου παρά τις κακουχίες, την έλλειψη στρατιωτικού υλικού, τα βασανιστήρια και τις αποτρόπαιες μεθόδους εκτελέσεις των ΗΡΩΩΝ μας, απο τους Άγγλους, ο Διγενής που κατόρθωσε να οδηγήσει νικηφόρα τον Αγώνα αυτό, επιστρέφει θριαμβευτικά στην Αθήνα.

 Είναι 17 Μαρτίου του 1959 και η Ελλάδα τον υποδέχέται με τιμές ΗΡΩΑ! Η Βουλή των Ελλήνων, στις 20 Μαρτίου 1959, προήγαγε ομόφωνα τον Γεώργιο Γρίβα από αντισυνταγματάρχη σε αντιστράτηγο, του απένειμε ειδική σύνταξη, καθώς επίσης και τον τιμητικό τίτλο του "Αξίου Τέκνου της Πατρίδος", τίτλος που απονεμήθηκε πριν απο αυτόν στον ηρωικό αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η Βασιλική Ακαδημία Αθηνών απένειμε στον Γρίβα το Χρυσό Μετάλλιο, την ύψιστη τιμή απ' όσες διαθέτει, κατά την πανηγυρική της συνεδρία της 24ης Μαρτίου 1959.

----------------------------------------------

4 σχόλια

  1. Σήμερα που βρισκόμαστε????

    Πανθηρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΡΙΒΑ-ΔΙΓΕΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο την νεα γενια ποσοι ξερουν για τον διγενη /??ρωτατους για τον μποπ μαρλει θα σου πουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.