Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ... ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ MEΣΟ: Με εισβολή στα συριακά εδάφη απείλησε την Πέμπτη η Άγκυρα τη ...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ MEΣΟ:



Με εισβολή στα συριακά εδάφη απείλησε την Πέμπτη η Άγκυρα τη Δαμασκό. «Η κυβέρνηση της Τουρκίας είναι έτοιμη να επιδιώξει την έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου, προκειμένου να αναπτύξει τις δυνάμεις της στο έδαφος της Συρίας αν κλιμακωθεί η βία και η απειλή για την εθνική της ασφάλεια» προειδοποίησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία απειλεί τη Δαμασκό με χρήση βίας και ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε συριακά εδάφη, μήνες μετά τη σκλήρυνση της τουρκικής ρητορικής κατά του καθεστώτος Άσαντ, και παρά τις προηγούμενη αντίθεση της Άγκυρας σε ξένη στρατιωτική επέμβαση στην αραβική χώρα.

Η Τουρκία, απαίτησε την Τετάρτη τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στη Συρία με σκοπό να προστατευτούν οι σύροι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις πόλεις που βομβαρδίζονται από τη συριακή στρατιωτική μηχανή, κάτι στο οποίο επίσης είχε αντιταχθεί παλαιότερα.

Η προειδοποίηση Νταβούτογλου έρχεται μετά από έρευνα της τουρκικής αντικατασκοπίας, σύμφωνα με την οποία μέλη του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα), διείσδυσαν στην Τουρκία μέσω των συριακών συνόρων. «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη Συρία να χρησιμοποιήσει κουρδική τρομοκρατία εναντίον της Τουρκίας» απείλησε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Κατά τη δεκαετία του '90, η Τουρκία και η Συρία έφθασαν στα πρόθυρα του πολέμου, μόλις η Άγκυρα πληροφορήθηκε ότι η Συρία παρείχε καταφύγιο σε Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νησί Ιμραλί.

Στο μεταξύ, η UNESCO καταδίκασε την Πέμπτη τη συριακή κυβέρνηση για την βίαιη καταστολή που εφαρμόζει κατά της λαϊκής εξέγερσης, δεν προχώρησε όμως στην αποπομπή της Δαμασκού από την Επιτροπή των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


------------------------------  

1 σχόλιο

  1. Γ' Παγκόσμιος, ή αρχή διαμελισμού του μογγολοκράτους;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.