Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 34Η ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Δεδομένων των ιδιαίτερα υψηλών δυνατοτήτων αερομεταφοράς και κάθετης υπερκέρασης του τουρκικού Στρατού, όπως επίσης δεδομένης και της βεβ...


Δεδομένων των ιδιαίτερα υψηλών δυνατοτήτων αερομεταφοράς και κάθετης υπερκέρασης του τουρκικού Στρατού, όπως επίσης δεδομένης και της βεβαιότητας αξιοποίησης αυτής τη δυνατότητας σε αιφνιδιαστική ενέργεια κατά επιχειρησιακών στόχων στο ελληνικό έδαφος, ο ΕΣ δίνει ιδιαίτερη βάση στις ασκήσεις Εξάλειψης Αεροπρογεφυρώματος και ειδικά βέβαια κατά τη νύκτα, οπότε αναμένεται και να γίνει πράξη η ενέργεια για εύκολα αντιληπτούς λόγους.

Μια τέτοια άσκηση (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων Εξάλειψης Αεροπρογεφυρώματος τη Νύκτα) πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ασκός της Κεντρικής Μακεδονίας, με την συμμετοχή προσωπικού των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα της Ταξιαρχίας, όπως άρματα μάχης LEO1A5, διάφορα οχήματα της οικογένειας Μ113, οχήματα αναγνώρισης VBL κλπ. Βασικός αντικειμενικός σκοπός σε τέτοιου είδους ασκήσεις είναι το «σφράγισμα» και η απομόνωση της περιοχής που έγινε η κάθετη υπερκέραση και εξάλειψη προσωπικού και εναέριων μέσων.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το παιχνίδι κρίνεται από την ταχύτητα με την οποία θα εκκαθαριστούν οι εχθρικές ομάδες που μεταφέρουν τα αντιαρματικά όπλα. Αν επιτευχθεί γρήγορη εξουδετέρωσή τους, τότε τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα, αφού οι τεθωρακισμένες μονάδες δεν έχουν κανένα πρόβλημα εναντίον ελαφρά οπλισμένου προσωπικού. Αν καταφέρουν και αντέξουν και γίνει εφικτή η αποβίβαση και δεύτερου αερομεταφερόμενου κύματος, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Μεγάλος κίνδυνος βέβαια και οι ελεύθεροι σκοπευτές (φωτό πρώτης σελίδας) του εχθρού που θα έχουν αναπτυχθεί πρώτοι και με την κάλυψη νύχτας και καμουφλάζ θα επιχειρήσουν την εξόντωση των επιτελικών αξιωματικών ή των ηγητόρων των μονάδων που θα επιχειρήσουν την εξάλειψη του αεροπρογεφυρώματος.

Η 34η Μ/Κ Ταξιαρχία έχει ως αποστολή ακριβώς αυτό: Την εξόντωση εχθρικών αεροπρογεφυρωμάτων, είτε κοντά στην πρώτη γραμμή είτε στα ενεργειακά κέντρα της κεντρικής και δυτικής Ελλάδας…

Προσέξτε στο βίντεο την διαδοχική εκτόξευση φωτοβολίδων προς την υποθετική ζώνη προσεδάφισης και τον όγκο των τροχιοδεικτικών που εκτοξεύεται. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.