Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ...

Την περασμένη Τρίτη, στο γεμάτο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκ...

Την περασμένη Τρίτη, στο γεμάτο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκαν από ανώτατους εν ενεργεία αξιωματικούς για τα νέα δεδομένα στην υγειονομική τους περίθαλψη και όχι μόνον. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς, οι αποστρατευόμενοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί παραδίδουν... τα υπηρεσιακά τους βιβλιάρια υγείας και ανακατανέμονται στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
Όμως με τη δημιουργία του νέου οργανισμού, του ΕΟΠΥ, αγνοείται επιδεικτικά η ύπαρξη των στρατιωτικών νοσοκομείων, τα οποία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του νόμου των δημόσιων νοσοκομείων, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους αποστράτους. Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥ εδώ και τρεις μήνες αρνείται να παραχωρήσει δυνατότητα συνταγογράφησης στους στρατιωτικούς γιατρούς και, παρά τις πιέσεις του ΓΕΕΘΑ προς τον ΕΟΠΥ, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αντίδραση για σύνταξη σύμβασης με τα στρατιωτικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα το πεδίο να είναι εντελώς θολό.
Αντίστοιχα προβλήματα προκύπτουν και με την παραχώρηση φαρμάκων, αφού η αρμόδια εταιρεία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) δεν αναγνωρίζει τα στρατιωτικά φαρμακεία ως παραρτήματα του ενός και μόνου στρατιωτικού φαρμακείου στο ΝΙΜΤΣ, ενώ αντιμετωπίζει το όλο θέμα μάλλον με σαρκασμό.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι απόστρατοι αξιωματικοί -εκτός της αδιαμφισβήτητης προσφοράς τους στην πατρίδα- έχουν καταβάλει επί πολλές δεκαετίες και συνεχίζουν να καταβάλλουν μηνιαίες εισφορές για την περίθαλψη τους, συνεπώς αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης. Ας το λάβει καλά υπόψη της η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ας κλείσει το θέμα, πριν οι απόστρατοι ξαναμαζευτούν έξω από το Πεντάγωνο ζητώντας το αυτονόητο...

(ΠΑΡΟΝ 05/01/2012 – Σ.Λ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.