Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΤΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...

Εκτός ελέγχου βγήκε προς στιγμή η συνεδρίαση στη Βουλή. Όταν ο Υπουργός Οικονομικών επεχείρησε να αναλύσει τις συνέπειες της ενδεχόμενης μη ...

Εκτός ελέγχου βγήκε προς στιγμή η συνεδρίαση στη Βουλή. Όταν ο Υπουργός Οικονομικών επεχείρησε να αναλύσει τις συνέπειες της ενδεχόμενης μη ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης, η ΚΟ του ΚΚΕ εξεγέρθη ενώ ο βουλευτής Γιώργος Μαυρίκος εκτόξευσε εναντίον του κ. Βενιζέλου τον τόμο του νέου μνημονίου.
Η κίνηση αυτή πυροδότησε ένταση άνευ προηγουμένου, με τον υπουργό Οικονομικών να μιλά για «τραμπουκισμό, βία, ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό». «Πρέπει ο καθένας αντιληφθεί ότι το δίλημμα είναι αν με θυσίες θα σώσουμε τη χώρα ή αν με κρίση και διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού θα οδεύσουμε προς την καταστροφή. Το δίλημμα είναι θυσίες ή ακόμη μεγαλύτερες θυσίες, αφάνταστα μεγαλύτερες» είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «αν πιστεύετε ότι θα οδηγήσετε τη διαδικασία σε αδιέξοδο και θα τιμωρήσετε την τρόικα και το ΔΝΤ, είστε γελασμένοι. Τιμωρείτε μόνο το λαό. Τον οδηγείτε στην καταστροφή».
Για καταστροφολογία κατηγόρησε η Αλέκα Παπαρήγα τον Υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι έχει ξεπεράσει τα όρια καθώς «τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δεν λέει τίποτε άλλο πέρα από τα της καταστροφής».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος πρότεινε προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις, να διατεθεί για συζήτηση και η αυριανή ημέρα, ενώ σημείωσε ότι αν η χώρα έχει φτάσει στον πλήρη έλεγχο της πολιτικής ζωής από τους δανειστές, μία λύση μόνο υπάρχει: «διάλυση της Βουλής εδώ και τώρα και αμέσως εκλογές».

«Σήμερα τα μεσάνυχτα πριν ανοίξουν οι αγορές, η Βουλή πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα και θέλει και μπορεί» ανταπάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας ότι αυτό είναι και νόμιμο και ηθικό, ενώ μέμφθηκε τον Γιώργο Καρατζαφέρη για τη στάση του ως προς το νέο μνημόνιο.

Με αιχμές προς τον κ. Βενιζέλο ανταπάντησε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος αφού υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός πέταξε έξω τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πρόσθεσε: «εγώ δεν θα συνδιαλέγομαι με τις εντολές και τις οδηγίες της κας Μέρκελ και δεν μπορώ και με τις μαριονέτες της.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.