Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ LIBERATION ΔΙΝΕΙ 30% ΣΤΗΝ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο δρόμο που έχει ήδη χαράξει ο πατέρας της, Ζαν Μαρί Λεπέν, φαίνεται να είναι έτοιμη να βαδίσει η κόρη του, που έχει αναλάβει τα ηνία του ...

Στο δρόμο που έχει ήδη χαράξει ο πατέρας της, Ζαν Μαρί Λεπέν, φαίνεται να είναι έτοιμη να βαδίσει η κόρη του, που έχει αναλάβει τα ηνία του «Εθνικού Μετώπου».
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική Liberation, το 30% των Γάλλων δεν αποκλείουν να ψηφίσουν το κόμμα της γαλλικής ακροδεξιάς, υπό την ηγεσία της Μαρί Λεπέν.
Με αυτά τα νέα δεδομένα, η εθνικοσοσιαλίστρια ηγέτιδα αναμένεται να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στις επερχόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές, ξεθάβοντας μνήμες του 2002, όταν ο πατέρας της, τότε ηγέτης του «Εθνικού Μετώπου» απέκλεισε στον πρώτο γύρο των εκλογών τον σοσιαλιστή Λιονέλ Ζοσπέν, για να χάσει στο δεύτερο γύρο από τον Ζακ Σιράκ.
Η Μαρί Λεπέν με δεδομένο το ότι συγκεντρώνει 15-20% στις δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να απειλεί κάποιον εκ των Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί. Εάν όμως, η κρίση χρέους στην ευρωζώνη χειροτερέψει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και η κρίση βαθύνει, ο ευρωσκεπτικισμός θα δυναμώσει.

newsbeast.gr

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.