Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΤΟΙΥ ΡΙΖΕΣ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ... ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Για «βήματα του φασισμού στην Ευρώπη» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νομοσ...


Για «βήματα του φασισμού στην Ευρώπη» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί γενοκτονιών στη γαλλική γερουσία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «διάκριση, ρατσισμό και ξεκάθαρο βιασμό της ελευθερίας της σκέψης».

Ο τούρκος πρωθυπουργός πάντως φρόντισε να υπογραμμίσει τις «οθωμανικές» ρίζες των προγόνων του γάλλου προέδρου και τόνισε πως η Άγκυρα θα περιμένει να δει την έκβαση της υπόθεσης.

Στην ομιλία που έκανε σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Ερντογάν είπε πως το νομοσχέδιο δεν έχει ισχύ για την Τουρκία και σημείωσε πως «στη φάση αυτή συνεχίζουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Γάλλων γερουσιαστών που καταψήφισαν το νομοσχέδιο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα είπε ο Ερντογάν σχετικά με τον Σαρκοζί, αφού πρέπει να θεωρηθούν ευθεία βολή που μάλλον στοχεύει σε πλήγμα εναντίον του γάλλου προέδρου εν όψει τις προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Κι αυτό με δεδομένη την ανάγκη που ενδεχομένως θα έχει ο Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο των εκλογών από ψήφους γάλλων εθνικιστών.

«Ο προπάππος του Νικολά Σαρκοζί έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή στα τότε οθωμανικά εδάφη. Ο παππούς του είναι από τους Εβραίους που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία, τους οποίους αγκάλιασαν οι Οθωμανοί. Όσο και να δείχνει εχθρότητα, όσο και να κρατά ρατσιστική τάση, είναι ένα άτομο το γένος του οποίου κρατά από τους Οθωμανούς και στην πραγματικότητα η ιστορία του τέμνεται με την Τουρκία. Όση εχθρότητα και ρατσισμό και να επιδείξει, δεν θα μπορέσει να διαγράψει το παρελθόν του και να σκιάσει την οθωμανική ανοχή». Αυτά είπε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας έμμεσα τη μη αμιγώς γαλλική καταγωγή του γάλλου προέδρου.

1 σχόλιο

  1. ΒΡΕ ΑΛΗΤΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΨΗΣΟΥΝ ΑΡΝΙΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ...
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘ ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΟΓΟΛΙΑΣ
    ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ !!
    ΞΟΥ ΡΕ - ΞΟΥ ΡΕΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.